Atlas Rabac - putnička agencija

Zbog bračnog para iz Hrvatske austrijske vlasti mogle bi postrožiti zakon

 

 

 

Nasamarili sustav: Zbog bračnog para iz Hrvatske austrijske vlasti mogle bi postrožiti zakon
Radi se o dodatku na invalidsku mirovinu koji je muškarac s prebivalištem u austrijskom mjestu Leoben primao iako od travnja 2017. do travnja 2019. godine tamo nije živio.
Ako je suditi prema pisanju austrijskih medija, Hrvate koji žive i rade u Austriji, ali i druge strance, mogle bi u budućnosti čekati puno strože kontrole pri ostvarivanju prava na socijalnu pomoć, piše Večernji list.

Ono što je pritom posebno zanimljivo je što je povod intenzivnijoj raspravi o tom pitanju ni manje ni više nego bračni par iz Hrvatske koji je "preveslao" austrijski sustav.

Austrijska policija podnijela je kaznenu prijavu protiv bračnog para iz Hrvatske kojeg tereti za nanošenje štete austrijskom državnom proračunu u iznosu od više tisuća eura. Naime, policija navodi da imaju dokaze da su 74-godišnji muškarac i njegova tri godine mlađa supruga živjeli u Hrvatskoj u vrijeme kada su primali dodatak na koji pravo ostvaruju samo oni koji žive u Austriji, javlja Kleine Zeitung.

Radi se o dodatku na invalidsku mirovinu koji je muškarac s prebivalištem u austrijskom mjestu Leoben primao iako od travnja 2017. do travnja 2019. godine tamo nije živio, kao niti njegova supruga, a takav oblik socijalne pomoći mogu ostvariti samo građani koji žive u Austriji.

 

I:Poslovni/Direkt INFO

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK