Atlas Rabac - putnička agencija

Ako ne kremaste torte, ovo je recept za vas

 

DIREKT INFORMATOR/GASTRO/2019

 

 

Ako ne kremaste torte, ovo je recept za vas: Super sočna i slatka čokoladna torta
Za ovu tortu ne treba vam kalup! Dovoljan će biti i običan protvan srednje veličine. Ako ne volite kremaste i teške torte, ovo je pun pogodak.


Sastojci (za jedan biskvit)

biskvit
3 jaja
9 žlica šećera
9 žlica brašna
prašak za pecivo
1 žlica kakao praha
9 žlica mlijeka
Priprema biskvita

Umiksajte jaja i šećer, lagano dodajte zajedno pomiješane brašno, prašak za pecivo i kakao te na kraju mlijeko. Pecite na 180 stupnjeva u prethodno dobro zagrijanoj pećnici oko 30 min.

Ispecite 2 biskvita i ohlađene ih prerežite po pola.

Sastojci za preljev

1,1 l mlijeka
10 žlica šećera
1 burbon vanilin šećer
250 g maslaca
200 g čokolade za kuhanje
30 dag oraha (ili 20 dag kokosa)
Priprema preljeva

U provrelo mlijeko dodajte šećer, burbon vaniliju, na kocke izrezan maslac i čokoladu. Miješajte na srednje laganoj vatri dok se sve ne otopi. Dodajte orahe ili kokos i maknite s vatre (preljev je skroz u tekućem obliku, malo gustoće mu daju samo orasi).

Priprema torte

Očistite kalup ili protvan u kojem su se pekli biskviti i prekrijte ga prozirnom kuhinjskom folijom tako da strši nekoliko centimetara izvan ruba kalupa.

Stavite prvu koru (to će zapravo biti vrh torte pa uzmite ljepši zbog ukrašavanja) i prelijte je s 4 kutlače vrućega preljeva. Ponovite s druge dvije. Posljednja neka bude malo čvršća pa nju prvo na stolu prelijte s 2 kutlače preljeva. Prevrnite je na složene biskvite, pa sve zalijte s ostatkom preljeva.

Kada se kore zalijevaju, preljev mora prelaziti rubove biskvita da ne bi samo sredina bila previše natopljena i nastalo udubljenje.

Tortu je najbolje napraviti dan prije da se biskviti dobro natope te da ih ostavite u hladnjaku preko noći. Ujutro tortu s pomoću folije malo odvojite od kalupa, stavite pladanj za tortu pa izvrnite i skinite foliju.

Tortu možete ukrasiti čokoladnom glazurom ili šlag pjenom (3-4 paketa).

Pixabay

I:ZGinfo/Direkt INFO

DIREKT INFORMATOR



Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK