Atlas Rabac - putnička agencija

Najbolji recept za odličnu makovnjaču

DIREKT INFORMATOR/GASTRO/2019
 
 
 
 
 
 
Najbolji recept za sočnu makovnjaču: Nema tko ne voli ovu tradicionalnu jesensku slasticu
Više nećete morati po dućanima i pekarnicama kupovati ovu omiljenu domaću slasticu!

Sastojci

30 dag brašna
sol
1/8 litre mlijeka
1 jaje
malo limunove kore
6 dag maslaca
Sastojci za pripremanje kvasca

--------------------------------------
1 dag šećera
2 dag kvasca
1/8 litre mlijeka
2 dag brašna
Sastojci za nadjev

25 dag mljevenog maka
1/4 litre mlijeka
malo limunove kore
malo cimetova praha
2 dag grožđica
1 dag šećera
6 dag maslaca
malo maslaca za mazanje lima za pečenje
Priprema

Najprije posolite brašno i stavite ga na toplo mjesto. Zatim napravite u zdjeli tijesto od brašna te dodajte mješavinu od mlačnoga mlijeka, šećera, jaja, limunove kore, otopljenog maslaca i dignutog kvasca.

Tijesto treba tako dugo tući kuhačom dok se više ne lijepi za kuhaču. Tijesto neka bude jedan sat na toplom. Zatim ga razvaljajte na pobrašnjenoj dasci i namažite nadjevom te smotajte u savijaču.

Namažite tavu otopljenim maslacem i složite u nju savijaču, pa pustite da stoji još pola sata.

Zatim savijaču premažite razmućenim jajem i pecite je u pećnici na umjerenoj vatri. Makovnjaču narežite na kriške tek nakon što se ohladila.

Nadjev napravite na ovaj način: prokuhajte mljeven mak u mlijeku i dodajte naribanu limunovu koru, cimet, grožđice, šećer i maslac.

Nadjev dobro promiješajte i njime napunite makovnjaču tek pošto se ohladio.

 

I:ZGinfo/Direkt INFO

Pixabay

DIREKT INFORMATOR



Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK