Atlas Rabac - putnička agencija

Trik za najbolje domaće buhtle! Napunite ih pekmezom ili čokoladom

DIREKT INFORMATOR/GASTRO/2019

 

 

Trik za najbolje domaće buhtle! Napunite ih pekmezom ili čokoladom
Više ne morate trčati u pekarnice! S ovim će receptom vaš dom mirisati po finim ukusnim buhtlama.

Sastojci za tijesto

1 jaje
2 žumanjka
1 žlica mlake vode
naribana korica limuna
malo soli
50 dag brašna
12 dag šećera
20 dag maslaca
1,5 dcl mlijeka
1 svježi kvasac
Sastojci za nadjev

pekmez ili čokolada
Priprema

Izradite meko glatko tijesto od brašna dodajući otopljeni kvasac u malo toplog mlijeka, šećer, maslac, jaje, žutanjke, naribanu koricu limuna i malo soli. Sve dobro umijesite. Izrađeno tijesto ostavite da odstoji 30 minuta.

Premijesite ga i razvaljajte u list debljine 5 mm. Nožem izrežite pravokutnike. Na svaki komadić stavite malo pekmeza. Krajeve pravokutnika spojite tako da pekmez ostane u sredini.

Buhtle rasporedite u veći pouljen kalup za torte, tako da strana spajanja dođe na dno. U kalupu ostavite da odstoje još 15 minuta. Pecite u zagrijanoj pećnici 30 minuta na temperaturi od 180 stupnjeva. Pospite šećerom u prahu.

 


I:ZGinfo/Direkt INFO

Foto: Anastazija Makjanić

DIREKT INFORMATOR



Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK