On Sir Richard Francis Burton`s Trail

Semifreddo mousse torta

DIREKT INFORMATOR/GASTRO/2019

 

 

 

Semifreddo mousse torta od čokolade idealna je za ljubitelje bogatih čokoladnih zalogaja.
Za semifreddo, kremu mlijeko pomiješajte sa slatkim vrhnjem. Uspite sadržaj kutije Dolcela Mousse čokolada, kakao i lagano promiješajte električnom miješalicom. Nastavite miješati 3 minute maksimalnom brzinom. Kalup (20x10 cm) obložite papirom za pečenje. U njega uspite pripremljenu smjesu i pospite nasjeckanim lješnjacima te po želji nasjeckanom čokoladom ili čokoladnim listićima. Stavite u zamrzivač najmanje 3-4 sata. Za čokoladni preljev, mlijeko zagrijte zajedno sa slatkim vrhnjem. Umiješajte Gussnel razmućen u žlici mlijeka. Kad zavri maknite s vatre te dodajte Lino ladu nougat i miješajte da dobijete glatki umak. Stavite ga u zatvorenu posudu i ostavite da se ohladi (povremeno promiješajte).

Sastojci:
1 Dolcela Mousse čokolada (105 g), 100 ml hladnog mlijeka, 200 ml slatkog vrhnja, 1 žlica Dolcela Kakaa u prahu, 50 g grubo nasjeckanih poprženih lješnjaka,

Čokoladni preljev: 100 ml slatkog vrhnja, 50 ml mlijeka, 80 g Lino lade nougat, ½ žličice Dolcela Gussnela

POSLUŽIVANJE: Prije posluživanja semifreddo narežite na ploške, pa prelijte čokoladnim umakom.
SAVJET: U semifreddo kremu možete dodati i komadiće popečenih lješnjaka i nasjeckanu čokoladu.

Recept je preuzet s  www.coolinarka.com

Više recepata potražite OVDJE 

 

I:Poslovni/Direkt INFO

Foto: Promo

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK