On Sir Richard Francis Burton`s Trail

Neopisivo dobra! Torta s kremom od bijele i tamne čokolade

DIREKT INFORMATOR/GASTRO/2019
 
 
 
 
Nema riječi kojima bismo opisali ovaj okus! Morat ćete napraviti tortu i sami se uvjeriti.

Sastojci za biskvit

3 jogurta (3 x 180 g)
3 čaše (od jogurta) brašna
2 čaše šećera
1 čaša ulja
3 velike žlice kakao praha
1 prašak za pecivo
10 žlica mlijeka
Sastojci za tamnu kremu

4 žumanjka
10 dag šećera
200 ml mlijeka
20 dag tamne čokolade za kuhanje
500 ml slatkog vrhnja
2 instant želatine ( ili 2 vrećice želatine u zrncima + 10 žlica vode)
2 vanilin šećera
3 žlice ruma
Sastojci za bijelu kremu

Svi su sastojci isti kao kod tamne kreme, samo umjesto tamne čokolade uzmite bijelu.

Priprema biskvita

U dublju posudu, zajedno prosijte brašno, kakao i prašak za pecivo. Napravite udubinu u koju ćete dodati jedan po jedan jogurt, cijelo vrijeme miješajući mikserom. Dodajte šećer, deset žlica mlijeka te na kraju polagano ulijevajte ulje, cijelo vrijeme miksajući.

Kad se sve poveže izlijte smjesu u kalup za tortu (28 cm) obložen papirom za pečenje. Biskvit stavite peći u zagrijanu pećnicu 20 minuta na 200 stupnjeva.

Priprema tamne i bijele kreme

Lagano zagrijte mlijeko s vanilin šećerom i rumom. Za to vrijeme električnom miješalicom miksajte žumanjke sa šećerom dok ne nastane krema. Polagano dolijevajte kremu od žumanjaka u zagrijano mlijeko, konstantno miješajući 10 minuta na laganoj vatri dok se malo ne zgusne. Krema neće biti jako gusta, ostat će u tekućem stanju. Nemojte ostaviti kremu da sama kipi na jakoj vatri bez miješanja. U tom slučaju žumanjci će se zgrušati i odvojiti od mlijeka. Ohladite kremu od žumanjaka, rastopite čokoladu i ohladite ju. Ne smije biti vruća.

Priprema torte

Slatko vrhnje izmiksajte u šlag, polagano dodajte ohlađenu kremu od jaja i rastopljenu čokoladu. Na kraju dodajte instant želatinu te miješajte električnom miješalicom dok se sve ne poveže, tj. dok krema ne postane čvrsta. Biskvit ohladite i izvadite iz kalupa, maknite papir za pečenje, a biskvit vratite u kalup. Na biskvit stavite bijelu kremu, a na nju tamnu. Tortu stavite u hladnjak na nekoliko sati.

Tortu ukrasite čokoladnim strugotinama koje ćete napraviti tako da rastopite čokoladu te ju izlijete na glatku površinu i stavite u hladnjak da se stvrdne. S pomoću nožića za sir (onaj koji izgleda poput lopatice) povlačite (oštricom) po čokoladi da dobijete strugotine.

 

I:ZGinfo/Direkt INFO

Pixabay

 

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK