Atlas Rabac - putnička agencija

Broj turista u svijetu porastao za četiri posto, na 671 milijun

DIREKT INFORMATOR/PRESS/2019

 

 

 

Broj turista u svijetu porastao za četiri posto, na 671 milijun
Rast dolazaka predvodi Bliski Istok s osam posto, u Europu je došlo četiri posto više turista nego lani, Afrika je rasla za tri, a Amerike za dva posto.
Broj međunarodnih turističkih dolazaka u svijetu porastao je u prvoj polovici ove godine za četiri posto ili gotovo 30 milijuna u odnosu na isto lanjsko razdoblje, na ukupno 671 milijun, pokazuju podaci Svjetske turističke organizacije-UNWTO.

Napominjući kako su rast dolazaka turista u svijetu ove godine predvodili Bliski Istok, s osam posto više dolazaka stranih turista, iz UNWTO-a ističu i da su stranu turisti pojačano ove godine do kraja lipnja dolazili i u Europu, njih četiri posto više nego lani, dok su Afrika i Amerike imale umjereniji rast, od tri, odnosno dva posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Bolja povezanost avionima
"Porast međunarodnih turističkih dolazaka u svijetu u prvoj polovici ove godine vraća nas povijesnom trendu koji je u skladu s dugoročnim prognozama UNWTO-a od tri do četiri posto rasta do 2020.", komentiraju rezultate u UNWTO.

Dodaju da su do sada pokretači rasta i znatno viših postotaka od ovogodišnjih zadnjih par godina bile snažne ekonomije i pristupačnost zračnih putovanja, kao i veća povezanost zrakom i poboljšani vizni režimi u svijetu, ali je očito da su slabiji ekonomski pokazatelji, produljena neizvjesnost o Brexitu, trgovinske i tehnološke napetosti te sve veći geopolitički izazovi počeli utjecati na turizam s manjim stopama rasta.

Europa najposjećenija
"U Europi se turistička potražnja povećala oko kasnijeg Uskrsa i početkom ljeta, te je ta regija i dalje zadržala poziciju najposjećenije u svijetu. Umjereniji rast u Amerikama, od dva posto, objašnjavaju istodobno snažnom potražnjom iz SAD-a u Karibima, ali i mješovitim rezultatima u srednjoj Americi te smanjenjem dolazaka stranih turista u Južnu Ameriku od pet posto, najviše zbog pada odlazaka turista iz Argentine, a što je utjecalo i na susjedna odredišta.

U Africi, kako ističu, ograničeno raspoloživi podaci, pokazuju porast međunarodnih dolazaka turista od tri posto, pri čemu je najveći pobjednik sjeverna Afrika s porastom dolazaka stranih turista od devet posto, čime potvrđuje svoj oporavak.

Što se tiče subsaharske Afrike, tamo je stranih turista došlo slično kao lani u prvih šest mjeseci. Među nacijama, iz UNWTO-a ističu da su turisti iz Kine zadržali prvo mjesto u svijetu i ove godine. Kineza je 14 posto više putovalo u inozemstvo nego lani, ali dodaje se da na kinesko tržište dosta utječu trgovinske tenzije sa SAD-om, kao i blaga deprecijacija juana, što sve utječe na izbor odredišta kineskih turista.

 

I:Poslovni.hr/Direkt INFO

foto:Pixabay

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK