On Sir Richard Francis Burton`s Trail

Prijeti li Marku Zuckerbergu zatvor?!

DIREKT INFORMATOR/PRESS/2019

 

 

 


Američki senator u razgovoru za medije, govoreći o Marku Zuckerbergu, naglasio je važnost osobne odgovornosti i prvi je put spomenuo "mogućnost zatvorske kazne".

Iako je pet milijardi dolara, koliko je Facebook nedavno kažnjen zbog kršenja privatnosti u slučaju Cambridge Analytica, velik novac, Zuckerberg i ekipa iz kompanije mogu biti sretni što je sve ostalo samo na financijskoj kazni Federalne trgovinske komisije (FTC) te na dodatnoj kazni SEC-a od 100 milijuna dolara zbog zavaravanja investitora, pa se čini da su se sretno izvukli iz tog velikog skandala koji je mogao imati i mnogo gore posljedice za kompaniju i njezina šefa.

Facebook
Koliko košta kršenje privatnosti? Facebook će morati platiti 5 milijardi dolara kazne
No senator iz Oregona Ron Wyden u nedavnom razgovoru za američke medije ponovno se dotaknuo slučaja Cambridge Analytica i Marka Zuckerberga te je prvi put spomenuo kako bi potencijalna kazna za šefa Faceboka mogla biti mnogo veća. Napomenuo je kako je Zuckerberg više puta lagao Amerikance o privatnosti te smatra da bi trebao biti osobno odgovoran jer je svojim postupcima i lažima "povrijedio velik broj ljudi". Podsjetio je na osobnu odgovornost izvršnih direktora u financijskoj industriji te ih se za svako iznošenje neistina oko financija drži osobno odgovornima.

Prema Wydenau, osobna odgovornost Zuckerberga u slučaju Cambridge Analytica te višestruko laganje javnosti mogli bi ga čak koštati i slobode te je spomenuo "mogućnost zatvorske kazne". Profesor sa Sveučilišta Oregon Tim Gleason za medije je komentirao kako šanse da bi osnivač i izvršni direktor Facebooka mogao biti kazneno odgovoran za situaciju nisu velike, što znači da ipak ne treba u potpunosti odbaciti i najgori mogući ishod za njega, a to je da završi iza rešetaka.

Facebook objavio e-mailove koji pokazuju da su još 2015. znali koliko je Cambridge Analytica opasna i nisu poduzeli ništa
Hoće li pravosudna tijela krenuti u novu istragu i razmatrati osobnu odgovornost Zuckerberga ili će sve samo ostati na riječima senatora Wydena, pokazat će vrijeme, ali ovo je sigurno veliko upozorenje šefovima internetskih kompanija koje prikupljaju i dijele brojne osobe podatke korisnika da nikada ne mogu biti sigurni da ih netko neće prozvati za osobnu odgovornost u slučajevima povrede privatnosti te da bi za tako nešto mogli platiti veliku cijenu, uključujući i mogućnost zatvorske kazne.

Izvor: CNBC

Mark Zuckerberg (Foto: AFP)

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK