On Sir Richard Francis Burton`s Trail

STIŽE NAJAVLJIVANO NEVRIJEME

DIREKT INFORMATOR/METTEO/2019

 

 

 

 

Velika promjena vremena koju meteorolozi najavljuju već danima počela je stizati u dijelove Hrvatske.

U poslijepodnevnim satima nevrijeme je zahvatilo unutrašnjost Istre.

Kako javlja  IstraMet,, Motovun je prekrila prava 'kišna zavjesa', a u drugim dijelovima Istre bilo je i tuče. Hladna fronta ondje je također donijela i brojne udare munje, kojih je u samo dva sata bilo zabilježeno više od 20.000.

Prema najnovijoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, kiša, pljuskovi i grmljavina će biti sve intenzivniji tijekom večeri, a posebno tijekom noći na utorak. Lokalno može biti olujnog nevremena te obilnije oborine. Puhat će slab i umjeren, na udare mjestimice jak sjeveroistočnjak i sjeverac. Na Jadranu na jugu slabo i umjereno jugo, drugdje jugozapadnjak i zapadnjak, a na sjevernom dijelu prema kraju dana bura koja će jačati na jaku, mjestimice i olujnu.

U utorak u noći i prijepodne pretežno oblačno s kišom, ponegdje i grmljavinom, a uglavnom na Jadranu mjestimice su mogući izraženiji pljuskovi. Od sredine dana postupno razvedravanje sa zapada, no uz više oblaka kiše može još biti ponegdje na istoku, a pljuskova u Dalmaciji.

Vjetar slab i umjeren, u prvome dijelu dana na udare mjestimice i jak sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka, uglavnom na sjevernom dijelu ponegdje i olujna bura s mogućim orkanskim udarima.

Najniža jutarnja temperatura od 12 do 17, na istoku malo viša, a na Jadranu između 18 i 23 °C. Najviša dnevna od 17 do 23, na Jadranu između 25 i 30 °C.

Zbog svih nevolja koje su najavili za utorak, meteorolozi DHMZ-a su putem Meteoalarma za cijelu državu izdali niz upozorenja, što žutih, što narančastih, što crvenih.

Aktivno poslijepodne po pitanju munja, više od 20 000 udara u posljednja dva sata.

MUNJE 

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK