On Sir Richard Francis Burton`s Trail

Uragan Dorian, najveća oluja ove godine na planeti, udarila Bahame

DIREKT INFORMATOR/PRESS/2019

 

 

Uragan Dorian, najveća oluja ove godine na planeti, udarila Bahame
Uragan Dorian postao je uragan najopasnije kategorije. Bahamsko otočke udario je vjerovima brzine od 185 kilometara na sat.

"Situacija je od životne opasnosti. Stanovništvo se hirno treba skloniti",  prenosi CNN upozorenje Nacionalnog centra za uragane.

Brod iz flote britanske Kraljevske mornarice isplovio je kako bi pružio pomoć uraganom pogoženim Bahamima. Plovilo je u potpunosti opremljeno za potrebe spašavanja.

"Visina valova mogla bi biti i veća od 3 metra, možda i 4 i pol. Stoga, ako gledate ovo, svi vi na Bahamima, budite svjesni da je ovo jako opasna situacija. molim vas, molim vas, pazite se. Poslušajte lokalne dužnosnike, poslušajte ih, jer ovo je bez sumnje opasna situacija za Bahame", ranije je kazao Ken Graham iz Nacionalnog centra za uragane.

Zbog razorne oluje, premijer Bahama Hubert Minnis pozvao je stanovnike otoka Abaca i Grand Bahama da se upute na glavni otok.

Dorian ojačao u uragan pete kategorije, nepreduje prema Bahamima

Upozorio da je olujom ugroženo oko 73.000 stanovnika i 21.000 domova.

"Bahame će ovo sravniti jer je ovo snažna oluja. Bahami su ravni, nemaju obranu i tamo će se zaustaviti i sručiti će se možda i preko 60 centimetara kiše tamo. Nema dobrog mjesta za evakuaciju tamo. Zato se pomolite za ljude na Bahamima jer će se suočiti s nečim što je izrazito snažno", tvrdi guverner Floride Ron Desantis.

Dorian bi se nakon Bahama mogao obrušiti na američku istočnu obalu. Florida, Georgia, Južna i Sjeverna Karolina proglasile su izvanredno stanje. Dok službe provjeravaju infrastrukturu i protokole za spašavanje, građani grade zaštite za kuće.

Predsjednik Donald Trump je odgodio planirani posjet Poljskoj, gdje je umjesto njega otišao potpredsjednik Mike Pence. Doriana je nazvao "jednim od najvećih uragana ikada viđenim".

I:N1/Direkt INFO

foto:cnn

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK