Atlas Rabac - putnička agencija

Lungić s umakom od gljiva

DIREKT INFORMATOR/GASTRO/2019

 

 

Lungić s umakom od gljiva

Umak možete obogatiti dodajući vrhnje za kuhanje.

Lungić očistite od žilica, posolite i pospite paprom. Ostavite 30 minuta odmarati. Zatim meso stavite na zagrijano ulje i popecite na srednje jakoj vatri sa svake strane tako da ostane mekano i sočno u sredini. Meso izvadite iz tave i pokriveno ostavite sa strane. U tavu stavite grubo narezane gljive i kratko popecite uz miješanje. Ulijte vino, 250 ml hladne vode i uspite sadržaj vrećice Fanta. Miješajte pjenjačom dok umak ne zavri. Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta neprestano miješajući.

Sastojci (za 3 osobe):
600 g lungića (svinjskog filea), sol, Vegeta Maestro crni papar, 2 žlice ulja

Za umak:
2 žlice ulja, 250 g shitaki gljiva, 80 ml bijelog vina, 1 Fant umak od gljiva, njoki za posluživanje, raznobojna salata

POSLUŽIVANJE: Lungić narežite i poslužite s pripremljenim umakom i kuhanim njokima. Jelo poslužite toplo i pospite listićima bosiljka.
SAVJET: Umak možete obogatiti dodajući vrhnje za kuhanje.

Recept je preuzet s  www.coolinarika.com 

Više recepata potražite  OVDJE 

Foto: Promo

DIREKT INFORMATOR



Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK