Atlas Rabac - putnička agencija

Virtualna valuta Libra koju planira uvesti društvena mreža Facebook

DIREKT INFORMATOR/PRESS/2019

 

 

Virtualna valuta Libra koju planira uvesti društvena mreža Facebook mogla bi pozitivno utjecati na prekogranične transakcije, ocijenili su u petak u njemačkom institutu za ekonomska istraživanju IW sa sjedištem u Koelnu.

Tvrtke bi mogle ograničiti svoju izloženost tečajnom riziku jer je libra zapravo privatna globalna valutna unija, izjavio je u petak viši ekonomist za monetarnu politiku toga instituta Markus Demary.

"U librinoj mreži ne postoji rizik promjene tečaja. On je prisutan samo u transakcijama između libre i eura odnosno dolara", dodaje Demary.

Upozorava ipak da nije moguće procijeniti hoće li libra biti uspješna, podsjećajući da bitcoin nije ušao u široku upotrebu već ga koristi tek malena i zatvorena zajednice koja teži anonimnosti.

"Nasuprot tome, Facebook koristi većina stanovništva za koju anonimnost i zaštita podataka nisu toliko važni", ističe ekonomist IW-a.

Hoće li libra uspješno konkurirati euru i dolaru po Demaryju ovisi o tri faktora - sigurnosti, zaštiti podataka i broju korisnika.

Napominje također da su elektronički prijenosi u eurima trenutno iznimno sigurni, a zaštita podataka zajamčena, što s librom zasada nije slučaj.

 

I:MetroPortal/Direkt INFO

foto:Facebook

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK