Atlas Rabac - putnička agencija

Dagnje u ulju i vinu


DIREKT INFORMATOR/GASTRO/2019

 

 

Dagnje u ulju i vinu

Potrebno:

2 kg dagnji u školjci
0,5 dl bijelog vina
0,5 dl maslinovog ulja
1 glavica češnjaka
1 vezica peršina
2 žlice kapara iz kvasine
prstohvat papra

Priprava:

Dagnje izvana istružite, operite i provjerite jesu li sve svježe (one koje ne potonu u vodi, bacite).

U posebnoj širokoj a plitkoj zdjeli ugrijte maslinovo ulje, dodajte samo nakratko sitno nasjeckani češnjak, zatim dagnje i vino. Poklopite, te ostavite da se pirja oko 10 minuta, uz češće protresanje zdjele. Nakon toga pospite dagnje sitno sjeckanim peršinom i kaparima i poslužite, uz kriške limuna i prepečeni kruh.

 

Iz časopisa Maslinar dvobroj 58/59, lipanj/kolovoz 2019.

I:Maslinar/Direkt INFO

foto:Maslinar/Arhiva

DIREKT INFORMATOR



Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK