On Sir Richard Francis Burton`s Trail

Gradonačelnik Pule: “Fratarski otok ostaje trajno dostupan lokalnom stanovništvu, nema komercijalizacije”

DIREKT INFORMATOR/PRESS/2019
 
 
 
 
 

Gradonačelnik Pule: “Fratarski otok ostaje trajno dostupan lokalnom stanovništvu, nema komercijalizacije”
 

PULA – Otok Veruda, poznatiji kao Fratarski otok neće biti komercijaliziran, ali preuređen za ugodniji i sigurniji boravak i s više sadržaja, ostaje na korištenje građanima, odgovorio je gradonačelnik Pule Boris Miletić na strahove svojih sugrađana da bi i ovo vrijedno otočno zemljište moglo na bubanj dugoročne koncesije ili prodaje.

– Grad Pula, kao vlasnik otoka Veruda, godinama radi na očuvanju njegove autentičnosti, prirodnog ambijenta te nastavku razvijanja i obogaćivanja otoka kao mjesta na kojemu će građani i dalje provoditi slobodno vrijeme po prihvatljivim cijenama.


Među našim sugrađanima otok Veruda poznatiji kao Fratarski otok, jedan je od prepoznatljivih simbola Pule i omiljeno mjesto boravka na otvorenom brojnih Puljana, što želimo da trajno i ostane.

Upravo radi ostvarenja ovih ciljeva otok smo na upravljanje delegirali trgovačkom društvu Fratarski d.o.o. osnovanom 2014. godine s ciljem što kvalitetnijeg upravljanja otokom i drugim lokacijama na kojima se provode sportsko rekreacijski sadržaji.

Društvo je, uz redovito održavanje otoka, od tada uredilo sanitarne čvorove radi nove kategorizacije kampa i osiguralo toplu vodu instalacijom solarnih kolektora, te uredilo dječje igralište, koje je na zahtjev roditelja ograđeno zaštitnom ogradom. Sve s ciljem ugodnijeg i sigurnijeg boravka na otoku.

Sve dosadašnje aktivnosti su izvedene u suradnji s građanima Pule koji su najčešći gosti otoka, pa ćemo se time voditi i prilikom razmatranja svih budućih poboljšanja uvjeta boravka na otoku, bez ikakve komercijalizacije – kazao je gradonačelnik Pule, Boris Miletić.

 

I:Morski.hr/Direkt INFO

Photo: Grad Pula

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK