On Sir Richard Francis Burton`s Trail

Škampi na buzaru

DIREKT INFORMATOR/GASTRO/2019

 

 

 

Škampi na buzaru

Sastojci:

1 kg svježih škampi
2 dl maslinovog ulja
10 kom zelenih konzerviranih maslina
7 češnja češnjaka
2 žlice pirea od rajčice
0,5 dl bijelog vina
1 vezica peršina
prstohvat soli i papra

Priprava:

Na maslinovom ulju samo nakratko popržite sitno sjeckani češnjak i pola količine peršina i dodajte dobro oprane škampe u tekućoj vodi, te ih zalijte vinom i vodom i poklopljeno kuhajte na umjerenoj temperaturi oko 15 minuta.

Nakon toga, dodajte pire od rajčice, papar i sol prema potrebi i nastavite kuhati bez poklopca, još 10 minuta, kako bi tekućina ishlapila i ostao gust umak. Kada je jelo gotovo, dodajte sitno sjeckane masline bez koštica i ostatke sitno sjeckanog peršina i dobro promiješajte, te poslužite toplo.

 

Iz časopisa Maslinar dvobroj 58/59, lipanj/kolovoz 2019.

I:Maslinar.hr/Direkt INFO

foto:Maslinar/arhiva/

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK