Atlas Rabac - putnička agencija

NARANČASTO UPOZORENJE I ZA MORE ISTRAMET

 
 
DIREKT INFORMATOR/METTEO/2019
 
 
 
 
 
Estofex izdao za Istru 2. stupanj upozorenja - DANAS MOGUĆE OBILNE OBORINE, KRUPNIJA TUČA I JAK VJETAR

Europski centar za predviđanje oluja ESTOFEX, kako piše Istramet, za nastavak petka izdao je 3. stupanj upozorenja za manje dijelove Italije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA
Sponsored content
RBA nagradna igra – Vi peglate, mi nagrađujemo!
Midas - Nativno Internet oglašavanje
Još sinoć je DHMZ izdao upozorenje putem Meteoalarma, a nedugo zatim ESTOFEX je objavio svoju prognozu za šire područje.


Za spomenuta područja najavljuje se mogućnost krupne tuče, olujnih udara vjetra te u manjoj mjeri na mogućnost pojave tornada.

Za Istru je izdan 2. stupanj upozorenja, a to se odnosi na mogućnost krupnije tuče, naleta jakog vjetra za vrijeme konvektivnog razvoja te za obilne oborine konvektivnog tipa (velike količine u kratkom vremenskom roku).

Glavninu nestabilnosti prema svemu sudeći valja očekivati navečer nakon 18 h, najranije na sjeverozapadu Istre. Kako večer bude odmicala, fronta s grmljavinskim pljuskovima i neverinima postupno će se širiti prema srednjem Jadranu. Na moru pritom može prolazno biti olujnih udara sjeverca i sjeverozapadnjaka!

Narančasto upozorenje izdano je i za more, a odnosi se na jaku i vrlo jaku buru i sjeverni vjetar. Najjači udari vjetra mogu dostizati 35-55 čvorova (65-100 km/h).

Jutros su se već razvili prvi olujni sustavi u sjevernoj Italiji te se premještaju prema Sloveniji. Istru će glavnina zaobići, no zato u nastavku dana postoji povećana mogućnost razvoja novih.

 

foto: Istramet/Direkt INFO

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK