Atlas Rabac - putnička agencija

Nikada nije prerano!

DIREKT INFORMATOR/PRESS/2019

 

 

 

Nikada nije prerano! Warren Buffett ima važan savjet za sve roditelje
Legendarni investitor kaže da bi roditelji s osnovnom edukacijom o novcu i štednji s djecom trebali početi još dok su u – vrtiću.

 

Kada treba početi pričati s djecom o novcu, odnosno upravljanju novcem i štednjom? Većina roditelja ne želi opterećivati svoje najmlađe s pričama o novcu i štednji prije tinejdžerstva i prvih džeparaca koje dobivaju, no ako je vjerovati Warrenu Buffettu, to je velika pogreška.

Poslovni klasik koji je oduševio Billa Gatesa i Warena Buffetta morate pročitati
Buffet je jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, poznati investitor i izvršni direktor Berkshire Hatawaya, a u jednom od brojnih razgovora za medije o upravljanju novcem naglasio je važnost usvajanja pravih navika u najranijem razdoblju – uključujući i "zdrave financijske navike". To je naučio od oca koji ga je, još dok je bio dijete, naučio o važnosti štednje i upravljanja novcem i po njemu to je jedna od najvažnijih stvari koje roditelji mogu naučiti djecu kako bi osigurali uspješnu budućnost.

O važnosti štednje te o razlikovanju želja i stvarnih potreba djeca se susreću još u ranoj dobi te za takve lekcije nikada nije prerano, a iako roditelji shvaćaju važnost edukacije njihove djece o upravljanju novcem, dio njih o tome uopće ne razgovara ili ne počne s edukacijom na vrijeme. Jedno istraživanje provedeno na Cambridgeu pokazalo je da djeca već s 3 ili 4 godine počinju razumijevati osnovne koncepte vezane uz novac, a već do sedme godine shvaćaju osnovne koncepte vezane uz način "financijskog ponašanja u budućnosti". Zbog toga, naglašava Buffett, za prve razgovore o novcu, potrošnji novca i edukaciji ne treba čekati da djeca navrše 15-16 godina, već treba početi još dok su u – vrtiću.

Što vi mislite o tome? Jesu li razgovori o novcu s vrtićkom djecom prerani i trebamo li djecu pustiti da uživaju u djetinjstvu i igraju se neopterećeni pričama o novcu ili su razgovori s njima o ovim temama odličan temelj zahvaljujući kojem će u budućnosti biti oprezniji s novcem, potrošnjom i štednjom.

Izvor:  CNBC/Direkt INFO

foto:Pixabay

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK