On Sir Richard Francis Burton`s Trail

Creme de la creme s jagodama

DIREKT INFORMATOR/GASTRO/2019
 
 
 
 
Creme de la creme s jagodama

Uz Puding vanilija&chia Dolcela pripremite Creme de la creme, a ukusnu kremu dekorirajte jagodama i uživajte u finom desertu.
Vatrostalne posude (ili keramičke posudice) 4- 6 komada (125 ml) navlažite vodom. U manju posudu stavite žumanjke i šećer, pa ih pjenjačom izmiješajte. Prašak za puding razmutite u Šlagu 5+ i dodajte žumanjcima. Mlijeko zagrijte do vrenja. Mješavinu sa žumanjcima polako dolijevajte u mlijeko neprestano miješajući. Vratite na vatru i uz miješanje kratko zagrijte da se počne zgušnjavati, ali još uvijek ostane tekuće. Dobivenu kremu rasporedite u pripremljene posudice i pustite da se ohladi. Narezanim jagodama dodajte šećer, vanilin šećer i limunov sok, pa kratko zagrijavate da omekšaju. Omekšane jagode stavite u cjedilo, pa pritisnite žlicom da dobijete gust umak od jagoda. Ostavite da se ohladi.

Sastojci:
1 Puding vanilija&chia Dolcela, 3 žumanjka, 20 g šećera, 300 ml mlijeka, 200 ml Šlaga 5+ Dolcela,

Za umak:
150 g jagoda, 50 g šećera, 1 Vanilin šećer Dolcela, 1 žlicu limunova soka

POSLUŽIVANJE: Ohlađenu kremu prelijte umakom, ukrasite ploškama jagoda i poslužite.
SAVJET: Jagode nije nužno propasirati da dobijete umak. Možete ih pomiješati sa šećerima i limunovim sokom, kratko zagrijati, ohladiti i poslužiti preko kreme.

Recept je preuzet s  www.coolinarika.com

Više recepata potražite  OVDJE 

 

I:Poslovni/Direkt INFO

foto:Promo

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK