Atlas Rabac - putnička agencija

Inspektori zasad uhvatili 97 iznajmljivača u prekršaju

DIREKT INFORMATOR/PRESS/2019
Od 1. travnja do 19. srpnja ove godine turistički inspektori obavili su 651 nadzor privatnih iznajmljivača.
Od početka rada novog Državnog inspektorata 1. travnja pa do 19. srpnja ove godine turistički inspektori obavili su 651 inspekcijski nadzor privatnih iznajmljivača, utvrdivši 97 različitih povreda propisa, doznajemo u Inspektoratu.

Za utvrđene povrede propisa turistički inspektori su nadležnim prekršajnim sudovima podnijeli 10 optužnih prijedloga za pokretanje prekršajnih postupaka, izdali su 14 prekršajnih naloga, naplatili 64 kazni na mjestu izvršenja prekršaja, donijeli su 13 upravnih rješenja, te su u dva slučaja oduzeli imovinsku korist.

U 78 nadzora inspektori su samo upozorili prekršitelje da isprave nepravilnosti.

Kako je poznato, od početka travnja turistički inspektori Državnog inspektorata ponovno obavljaju inspekcijske poslove u području pružanja ugostiteljskih usluga u domaćinstvu, kao i prijavu i odjavu boravka turista, te obračun, naplatu i uplatu boravišne odnosno turističke pristojbe vlasnika kuća i stanova za odmor.

To je od ukidanja starog Inspektorata 2014. godine do ove godine radila carinska inspekcija s turističkim inspektorima Ministarstva turizma.

Osim iznajmljivača, sukladno planu rada ili po prijavama, inspektori kontroliraju i vikendaše u nekomercijalnom smještaju koji također moraju plaćati boravišnu taksu, a o rezultatima tih nadzora izvijestit će na kraju sezone.

Inače, broj kreveta u 2019. popeo se na 468 tisuća, što je za 10 posto više nego lani, te za oko 23 posto više nego u 2017. godini, pokazuju podaci Hrvatske turističke zajednice.

 

I:Poslovni/Direkt INFO

foto:Pixabay

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK