Atlas Rabac - putnička agencija

Novi toplinski val u dijelovima Europe, u Francuskoj do 43 °C

DIREKT INFORMATOR/METTEO/2019

 

 

 

 

Novi toplinski val u dijelovima Europe, u Francuskoj do 43 °C

Manje od mjesec dana nakon što je rekordni val vrućina zahvatio više od polovice Europe, još jedan toplinski val ovog tjedna utjecat će na većinu istih lokacija, piše Rimeteo.

 

U posljednjem tjednu lipnja, Francuska je postavila nove temperaturne rekorde, a novi temperaturni rekordi u lipnju postavljeni su i u Njemačkoj, Austriji, Mađarskoj, Poljskoj, Litvi, Češkoj i Slovačkoj.

Ovaj nadolazeći val vrućine bit će vrlo sličan onom s kraja lipnja, povlačeći vrući zrak iz sjeverne Afrike i Španjolske dalje u Europu. Najžešća toplina bit će usmjerena iz Španjolske u Francusku, Belgiju, Nizozemsku, zapadnu Njemačku, Švicarsku i sjevernu Italiju.

Vrućina je započela već tijekom ponedjeljka, kada su izmjerene temperature zraka i do 38 °C u dijelova istočnog Portugala, unutrašnjosti Španjolske te južne Francuske. Ova toplina će se pojačati i proširiti sjeveroistočno u narednim danima. Moguće su temperature od 40 °C do 43 °C u najtoplijem dijelu ovog tjedna.

Olakšanje od vrućine najprije će u petak stići u područja od Velike Britanije do sjeverne Španjolske i Francuske prije nego što se idući vikend proširi i nad srednju Europu.Pljuskovi i grmljavina pratit će dolazak hladnijeg zraka, što dovodi do opasnosti od lokalnih nevremena i jakih vjetrova, ali i tuče. (Rimeteo).

foto:(Rimeteo).

 

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK