On Sir Richard Francis Burton`s Trail

Građani bi 'peglali' i u kafićima

DIREKT INFORMATOR/POSAO/2019

 

 

 

 

Mastercard proveo anketu o navikama korištenja financijskih usluga.
Čak 94 posto građana Hrvatske koristi platne kartice, 17 posto ih svakodnevno plaća beskontaktno, a 62 posto želi plaćati mobitelom, pokazalo je najnovije istraživanje Mastercarda o navikama korištenja financijskih usluga u Hrvatskoj.

Broj korisnika kartica raste; u zadnje dvije godine povećao se s 92 na 94 posto, pri čemu je najviše porastao broj korisnika kreditnih kartica, s 51 na 55 posto.

“Istraživanje je potvrdilo kako građani Hrvatske idu u korak s globalnim trendovima, no i dalje postoji puno mjesta za napredak kad je riječ o prihvatu. Svaki ugostiteljski objekt koji želi privući i zadržati goste mora imati POS uređaj, dok su trgovine nezamislive bez njih. Posebno se to odnosi na hrvatsko priobalje u koje dolazi velik broj stranih turista”, kaže direktorica lokalne podružnice Mastercarda Sanja Žigić. Dodaje da su kartice sve popularnije zbog praktičnosti budući da mijenjanje valuta ograničavaju potrošnju, a gosti mogu odustati od kupnje samo zato što tom trenutku ne raspolažu s dovoljno gotovine. Kao i dosad u novčaniku nalazi se prosječno 2,7 kartica. Nešto manje od polovine korisnika (47 posto), ima tri ili više kartica, a taj broj raste s visinom prihoda i dobi korisnika. Kartice u prosjeku više koriste oni s višim prihodima, obrazovaniji te muškarci. Građani preferiraju plaćanje karticama na prodajnom mjestu pa ih 94 posto karticama plaća nekoliko puta mjesečno, od kojih 60 posto nekoliko puta tjedno, a četvrtina svaki dan.

U zadnjih pet godina, intenzitet beskontaktnog plaćanja povećan čak osam puta, na 81 posto. Najčešće je to u supermarketima, lokalnim trgovinama i benzinskim postajama, a ispitanici su istaknuli da bi njihov prihvat voljeli vidjeti i trgovinama (35%), restoranima i kafićima (12%) te javnom prijevozu (11%).

 

I:Poslovni/Direkt INFO

foto:Pixabay Gastro

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK