On Sir Richard Francis Burton`s Trail

Najgore vrijeme tek dolazi, temperature će pasti na svega desetak stupnjeva

DIREKT INFORMATOR/METERO/2019

 

 

 

Najgore vrijeme tek dolazi, temperature će pasti na svega desetak stupnjeva
ESTOFEX, jedan od najpoznatijih europskih sustava za prognoziranje pojave i intenziteta oluje, najavljuje opasne oluje za dijelove Hrvatske.

Naša meteorologinja Tea Blažević u Novom je danu otkrila kakvo nas vrijeme očekuje u sljedećim danima.


Onaj izraženiji pad temperatura nam zapravo tek slijedi", rekla je naša meteorologinja, dodavši da je tuča ekstremna pojava, koje će uslijed klimatskih promjena biti sve češće.

"Najgore nije prošlo. Najavljuje se i nova runda vremenskih neprilika. Danas prema kraju dana oborina će se intenzivirati, ali najgora je srijeda poslijepodne. Najavljuje se formiranje dosta izražene oluje, koja će od juga Alpa, s područja Italije, preko Slovenije doći u Hrvatsku", kazala je Blažević.

Istaknula je da je upravo zbog mogućnosti dolaska oluja ESTOFEX za danas za Hrvatsku izdao upozorenje drugog stupnja. "DHMZ i dalje upozorava na mogućnost izražajnih pljuskova praćenih grmljavinom", rekla je Blažević.


Naša meteorologinja kaže da se ljeto neće tako brzo vratiti.

"Do zahlađenja će tek doći, zapuhat će i bura na cijeloj obali. U utorak i srijedu temperature će u dijelovima kontinenta biti više jesenske, nego ljetne. Temperature će iznositi svega desetak stupnjeva, osobito u gorskim predjelima", kazala je.

"U nastavku tjedna vrijeme će se stabilizirati. Za vrućine zasad nema naznaka da bi se mogle vratiti niti idućih sedam do deset dana, kako sada stvari stoje", rekla je Blažević.

Nije neuobičajeno da tijekom ljetnih perioda kad je vruće atmosfera tako eksplodira, ali treba pratiti upozorenja, dodala je.

ESTOFEX Izvor: ESTOFEX / Screenshot

 

N1/Direkt INFO

I:facebook

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK