Atlas Rabac - putnička agencija

Superbogati, samozatajni, moćni: Tko su njemački milijarderi i zašto se o njima ne zna gotovo ništa?

DIREKT INFORMATOR/PRESS/2019

 

 

ISPOD RADARA

Superbogati, samozatajni, moćni: Tko su njemački milijarderi i zašto se o njima ne zna gotovo ništa?

Njemačka ima više od stotinu milijardera, dvostruko više nego Velika Britanija, no unatoč tome, o njima se ne zna puno, teško je pronaći njihove fotografije, ne daju izjave ili intervjue, ne razbacuju se novcem, a razlozi za takvo ponašanje su brojni

 

U današnje vrijeme sveprisutnog interneta, pametnih mobitela i raznih aplikacija teško je pobjeći od raznih manifestacija raskoši i luksuza. Bilo da je riječ radi o djeci novopečenih bogataša koja se bahate po instagramima i sličnim izložbama kiča i neukusa, ili o njihovim roditeljiima koje na prestižnim lokacijama okom kamera hvataju razni mediji. Kud god se okrenemo, gotovo odsvud vrebaju bljesak zlata i dijamanata, mjehurići šampanjca, ulaštene limuzine i sportski automobili, skupe toalete, i ostale luksuzarije.

Nije stoga ni čudno da se većinu dobrostojećih na tim fotografijama lako prepoznaje, čak i onda kad je riječ o nešto povučenijim tipovima

 biznismena poput Billa GatesaWarrena BuffettaRicharda Bransona ili Romana Abramoviča. Ako se već i ne guraju u medije,

 nije da od njih baš bježe. I dok su američki, ruski, pa čak i kineski bogataši redoviti gosti u medijima, o njemačkim se milijarderima gotovo ništa ne zna.

Iz toga bi se na prvu loptu možda moglo zaključiti da ih nema, no nije baš tako. Popularna lista svjetskih milijardera koju održava poznati američki magazin Forbes pokazuje da Njemačka ima barem dvostruko veći broj bogataša od Velike Britanije, njih više od stotinu. Dapače, nakon Sjedinjenih Američkih Država i Kine, Njemačka je na trećem mjestu po broju milijardera, a u odnosu na broj stanovnika ima ih tek nešto manje od SAD-a.

Trgovina, industrija, građevina...
Samozatajnošću njemačkih superbogataša pozabavili su se u posljednje vrijeme britanski tjednik The Economist i njemačka televizijska kuća Deutsche Welle. Otkrili su da postoji niz razlika zbog kojih se za veliki dio njemačkih milijardera čak ne zna ni kako izgledaju. Čak i kad se spomenu imena Dietera Schwarza, obitelji Albrecht, Heinza Hermanna Thielea, Susanne Klatten, obitelji Reimann, Dirka Rossmanna, obitelji Schaeffler ili Simone Bagel-Trah, teško bi se među njima moglo izdvojiti neko koje je općepoznato kao ime najbogatijeg čovjeka svijeta Jeffa Bezosa ili osnivača Facebooka Marka Zuckerberga.

 

I:T_portal/Direkt INFO

 Foto:Pixabay

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK