Atlas Rabac - putnička agencija

Bitcoin na 13.000 dolara, najviše u 18 mjeseci čemu je posebno pomogla jedna najava

DIREKT INFORMATOR/PRESS/2019

 

 

 


Obnovljen interes investitora.

Vrijednost bitcoina skočila je u srijedu na 13.000 dolara, najvišu vrijednost u 18 mjeseci. Analitičari uspon cijene najpopularnije kriptovalute tumače očekivanjima da će Facebookova kriptovaluta libra uvesti digitalne valute u svijet financija, ali i nervozom globalnih investitora koji traže alternativne klase imovine.

U poslijepodnevnom dijelu trgovanja vrijednost bitcoina je malo splasnula, pa se nakon 15 sati njime trgovalo po 12.788 dolara. U odnosu na cijenu dan ranije, vrijednost bitcoina je skočila više od 13 posto. Iako je i dalje daleko ispod rekordne vrijednosti od 20.000 dolara, bitcoin od početka ove godine bilježi skok vrijednosti od impresivnih 240 posto.

Analitičari smatraju kako je najava Facebooka da će do kraja iduće godine lansirati svoju kriptovalutu obnovila interes za bitcoin. No, geopolitičke tenzije između Amerike i Irana također su navodno imale utjecaja, od čega je profitiralo i zlato koje je na najvišoj cijeni u šest godina.

"Kriptovalute su opet u modi", istaknuo je za Reuters Michael Hewson, analitičar CMC Marketsa. Međutim, kako središnje banke i dalje drže kamatne stope vrlo nisko, investitori traže načina kako diverzificirati svoja ulaganja u portfeljima, pa i kroz kriptovalute.

O tome svjedoči i povećani volumen trgovanja terminskim ugovorima na bitcoin posljednjih dana, zabilježen na CME tržištu. Valja naglasiti kako je vrijednost kriptovaluta od početka svibnja jurnula za 150 posto.

Osim bitcoina, u srijedu je snažno porasla i cijena ostalih značajnijih kriptovaluta. Tako je ethereum skočio više od 11 posto na 345 dolara dok je XRP povećao vrijednost za manje od šest posto na 0,48 dolara.

 

I:Poslovni/Direkt INFO

foto:Pixabay

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK