Atlas Rabac - putnička agencija

Dolazak Facebookova novca dignuo bitcoin na 9000 dolara

DIREKT INFORMATOR/PRESS/2019

 

 

 

 

Dolazak Facebookova novca dignuo bitcoin na 9000 dolara

 

Najpopularnija kriptovaluta na najvišoj cijeni u više od godinu dana.

Špekulacije da je Facebook na pragu uvođenje vlastite kriptovalute dale su dodatno gorivo usponu bitcoina koji je prvi put nakon više od godinu dana prešao razinu od 9000 dolara. Prema podacima CoinMarketCapa, najpopularnijom kriptovalutom u ponedjeljak nakon 15 sati trgovalo se po 9285 dolara što je 1,7 posto više nego prethodnog dana.

Govorkanja na tržištu

Kako navodi CoinDeskov indeks cijene bitcoina, njegova vrijednost u posljednja 24 sata dosegla je i 9381 dolar. Samo za ovu godinu bitcoin je u plusu 140 posto. Valja naglasiti kako ovako visoko ta kriptovaluta nije bila od svibnja 2018. godine. Jednogodišnji cjenovni maksimum zasluga je govorkanja na tržištu digitalnih valuta da će Facebook možda već danas lansirati vlastitu kriptovalutu.

Nekoliko američkih tehnoloških portala prenijelo je tu vijest, a jedan čak tvrdi da će zaposlenici najveće društvene mreže moći dobivati plaću u digitalnoj valuti, prenosi CNBC. Podsjetimo, prijašnji napisi govorili su da će korisnici Facebooka i platformi u njegovu vlasništvu - Instagrama i WhatsAppa - koristiti tu digitalnu valutu za međusobnu razmjenu dobara, ali će je moći mijenjati i za dolare.

Priključenje i AT&T-a

Analitičari ističu kako je uključenje velike kompanije poput Facebooka pomoglo u podizanju optimizma na tržištu kriptovaluta. Naime, dalo je određeni legitimitet industriji koju bije glas popularnosti u kriminalnim krugovima, špekulativne trgovine i nedostatka regulative.

Facebooku se priključio i telekomunikacijski div AT&T najavom da će početi prihvaćati transakcije u kriptovalutama u partnerstvu sa 
 BitPayjem.

 Foto: REUTERS

 

I:Poslovni/Direkt INFO

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK