On Sir Richard Francis Burton`s Trail

Nestabilno vrijeme uz povećanu mogućnost lokalnih grmljavinskih pljuskova zadržat će se i početkom tjedna

DIREKT INFORMATOR/METEO/2019

 

 

 

 

Vruće ljeto nastavlja se i dalje, no sparina koja je obilježila vikend ipak će krajem nedjelju popustiti. Bit će sve nestabilnije uz grmljavinske pljuskove koji će se uglavnom biti u gorju i kopnenog područja.

Već u nedjelju lokalno može biti grmljavinskih pljuskova,naročito na Učki i zaleđu Rijeke. Oni su vrlo izgledni poslijepodne u Gorskom kotaru gdje može biti i jačeg nevremena.

Povodom destabilizacije atmosfere, DHMZ je putem Meteoalarma za Istru i Kvarner izdao žuto upozorenje. Ono se odnosi na mogućnost grmljavinskog nevremena, naročito u središnjoj Istri, a vjerojatnost grmljavine pritom je veća od 60 %.

Glavnina nestabilnosti ipak se očekuje u nizinama unutrašnjosti Hrvatske gdje je na snazi visoko narančasto upozorenje. Ono se odnosi na mogućnost pojave grmljavinskog nevremena s tučom, dok je vjerojatnost grmljavine veća od 70 %.

Usprkos destabilizaciji atmosfere, na većem dijelu Jadrana zadržat će se suho vrijeme, a samim time i u Istri. Zbog bure koja će zapuhati u nedjelju navečer, rasti će i vjerojatnost od širenja požara, stoga savjetujemo oprez.

Nestabilno vrijeme uz povećanu mogućnost lokalnih grmljavinskih pljuskova zadržat će se i početkom tjedna, no temperature zraka će se tek za 2-3 °C manje, odnosno zadržati će se vruće ljetno vrijeme, javlja IstraMet.

 

foto:Pixabay

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK