On Sir Richard Francis Burton`s Trail

Tvrtke trebaju biti svjesne da nema više radnika u BiH i Srbiji

DIREKT INFORMATOR/POSAO/2019

 

 

 

 

Tvrtke trebaju biti svjesne da nema više radnika u BiH i Srbiji

Vrijeme je da tvrtke ozbiljno počnu promišljati uvoz radnika izvan regije i okrenu se Aziji i Latinskoj Americi.
Živa u termometru danima iznad 30 Celzijevih stupnjeva, sezona u zamahu, a hotelijeri i ugostitelji u panici apeliraju na Vladu da poveća kvote za strane radnike jer - nema tko raditi.

Manjak radnika mjesecima je goruće pitanje na koje upozoravaju poslodavci, a pogođeni su gotovi svi segmenti gospodarstva. "Iz Hrvatske se zadnjih godina iselilo 10-ak posto radne snage, procjene su da će do 2030. većina županija ostati bez 30% radno sposobnih. Domaća ekonomija još godinama neće biti dovoljno konkurentna da spriječi nove odlaske jer ne uspijevamo probiti barijeru od 3% rasta BDP-a.

Stoga je sad vrijeme da svaka kompanija ozbiljno počine promišljati svoju politiku ljudskih resursa i uvoz radnika jer inače neće opstati", smatra Denis Delogu, regionalni direktor tvrtke za posredovanje u zapošljavanju Astra Centar koja je u četvrtak predstavljena u Veleposlanstvu SAD-a u Zagrebu. U Hrvatskoj je od početka godine, a dio je američke kompanije Aster International. Za razliku od većine ostalih posrednika na tržištu rada, oni hrvatskim tvrtkama dovode radnike iz inozemstva, ponajprije Hondurasa, Šri Lanke, Vijetnama i Filipina.

"Nema više bazena radnika iz BiH i Srbije, a uskoro im se otvaraju i vrata Austrije", kaže Delogu koji rješenje vidi u kontroliranom, društveno odgovornom uvozu radnika van tog kruga. Pošto radnik zadovolji uvjete i prođe eliminaciju, poslodavac plaća put i osiguranje, a Astra se brine da se radnik zaposli po svim propisima.

"Najvažnija usluga je integracija, u prvoj godini dolaska bit će, uvjetno rečeno, "pod nadzorom", najmanje 10 puta. Pružamo potporu, od edukacije o hrvatskom jeziku, kontrole smještaja, do sitnica; kako otvoriti žiro-račun, uzeti autobus, doma poslati novac. Želimo da zapošljavanje bude inkluzivno i da im se pruži prilika za napredovanje", kaže. Prednost za poslodavce je i što na takvog radnika mogu računati najmanje nekoliko godina jer pravo na zaposlenje u drugoj članici EU stječe tek nakon pet godina.

Interesa za Hrvatsku ima, posebice u Latinskoj Americi u kojoj je odjek ostavila nogometna reprezentacija. Iznenađujuće puno CV-ja, kaže Delogu, stiglo je od visokoobrazovanih. Svi oni u Hrvatskoj vide sigurnu zemlju u EU. Cijena posredovanja je individualna i ovisi o tipu radnog mjesta, a na pitanje isplativosti za poslodavce Delogu uzvraća: "Najskuplji radnik je onaj kojeg nemate".

 

I:Poslovni/Direkt INFO

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK