Atlas Rabac - putnička agencija

Moskva se prži na 30 °C, središnja Europa hladna i kišovita

DIREKT INFORMATOR/METEO123/2019

 

 

 

 

Moskva se prži na 30 °C, središnja Europa hladna i kišovita

Dok je u središnjoj Europi hladno i kišovito, na zapadu Rusije i dalje traje ljeto, što je nastavak ekstrema o kojem smo pisali već dva puta ovog mjeseca.

 

12. svibnja sjeverozapad Rusije zahvatile su iznimne vrućine, kada je u blizini polarnog kruga izmjereno čak 31 °C. Ekstremi su se nastavili i u idućim tjednima, tako smo prije 10 dana pisali kako je Moskva već 16. dan zaredom toplija od Pule, Pazina i Rijeke.

Sličan raspored temperaturnih anomalija nastavio se i do pretposljednjeg dana mjeseca. Prema službenim podacima ruskog meteorološkog zavoda, u Moskvi je jučer izmjereno čak 29,4 °C, a posebno iznenađuje i minimalna temperatura koja je iznosila visokih 19,4 °C. U centru grada i bilo je još i toplije.

Kao što možemo vidjeti na grafičkom prikazu, cijela zapadna Rusija nalazi se u velikoj temperaturnoj anomaliji, kao i veći dio Ukrajine te Bjelorusije.

Istovremeno, u središnjoj Europi prevladava oblačno i za doba godine hladno vrijeme uz česte oborine. Dnevne temperature u Njemačkoj i Poljskoj jedva dostižu 15 °C, a u Francuskoj 20 °C. U Velikoj Britaniji dnevne vrijednosti kreću se između svježih 10 i 13 °C. (P.R./IM).

 

izvor: Meteocie/Direkt INFO

 

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK