Atlas Rabac - putnička agencija

Edukacijska je kuhinja s radom počela na Dan Europe

DIREKT INFORMATOR/GASTRO/2019
 
 
 

Prva jela od mesa boškarina, kupus i salatu pripremili su učenici rovinjske srednje škole
U organizaciji Grada Pule-Pole, Agencije za ruralni razvoj Istre d.o.o. i Tržnice d.o.o. Pula, Gradska je tržnica postala bogatija za novi prostor; otvorena je edukacijska kuhinja u sklopu EU projekta KeyQ+: Kultura i turizam kao ključevi kvalitete za prekogranični razvoj Italije i Hrvatske.

 

Edukacijska je kuhinja s radom počela na Dan Europe koja je njezino uređenje i financirala; iz programa INTERREG Italija-Hrvatska (KeyQ+ gastropunkt). Predstavljat će referentnu točku za profesionalce, turiste i građane zainteresirane za kulturu i gastronomiju.
Edukacijsku kuhinju projekta EU KeyQ+ prvi je obišao već prvoga dana rada zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek koji je zahvalio svima koji su se priključili ovom vrijednom projektu.

Gradska je tržnica tradicionalno mjesto okupljanja brojnih naših sugrađana i vjerujem da će ovim novim, inovativnim sadržajem još više privlačiti posjetioce, kako naše sugrađane tako i strane goste kojima imamo itekako što vrijednoga pokazati – istaknuo je zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek. 
Istarski župan Valter Flego na otvorenju je rekao da se projektom KeyQ+ čini iskorak u promociji naše bogate kulinarske baštine, čime će se valorizirati naši proizvodi, kao i naše regionalne posebnosti.
 – Upravo je jedan od prioriteta Istarske županije pomagati naše domaće proizvođače, zaštititi autohtone istarske proizvode i promicati ih na svjetskom tržištu. Želimo još jače povezati turizam i poljoprivredu i postići da naši poljoprivredni proizvodi budu plasirani našim gostima. A dodatnim razvojem i ulaganjima u poljoprivredu ujedno potičemo razvoj ruralnih sredina, kao i ostanak mladih na selu. Stoga, želimo li biti prepoznati kao vrhunska turističko-gastronomska destinacija, moramo ulagati u sebe, svoja znanja i prezentaciju – kazao je župan Flego. Otvorenju kuhinje prisustvovali su i direktor Tržnice d.o.o. Renato Perc te direktor Agencije za ruralni razvoj Istre d.o.o. Igor Merlić, koji su također pozdravili otvaranje nove edukacijske kuhinje, u kojoj će se ubuduće održavati inovativne radionice i razni kulinarski događaji namijenjeni građanstvu i turistima, ali i edukativne aktivnosti o povijesti Pule.

Izvor:Večernji.hr/Direkt INFO

foto:Grad Pula/lokalni.hr

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK