Atlas Rabac - putnička agencija

Moskva već 16. dan zaredom toplija od Pule, Pazina i Rijeke

DIREKT INFORMATOR/METEO/2019
 
 
 
 
 
 
Dok se naši krajevi nalaze pod utjecajem ciklona i hladne zračne mase sa sjevera Europe, u zapadnoj Rusiji vladaju prave ljetne temperature zraka, vrlo neobične za svibanj za to područje.
 

O ekstremno toplom vremenu na sjeverozapadu Rusije već smo pisali 12. svibnja. Tada je u blizini polarnog kruga u mjestu Koynas izmjereno čak 31 °C, a iako su se temperature zraka idućih dana postupno snizile, i dalje su se zadržale značajno iznad višegodišnjeg prosjeka.

I šire područje Moskve nalazi se unutar područja kojeg obilježava neuobičajeno toplo vrijeme za doba godine. Dnevne temperature zraka u posljednjih mjesec dana čak su 20 puta porasle iznad 20 °C, a najtoplije je bilo 08.05. kada je izmjereno 26,2 °C. Danas se temperatura popela na 21,5 °C.

Uspoređujući podatke sa službenih meteoroloških postaja, možemo uočiti kako je Moskva već 16. dan zaredom toplija od Pule, Pazina i Rijeke, što je zaista ekstrem. Moskva je hladnija od spomenutih gradova posljednji put bila još početkom mjeseca, preciznije 04.05. kada je dnevni maksimum iznosio 16,3 °C. (P.R./IM).

 

Današnje maksimalne temperature zraka na meteorološkim postajama,

 izvor: Meteociel/Direkt INFO

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK