Atlas Rabac - putnička agencija

Hrvatska ulja osvojila su čak 32 zlatne i 18 srebrnih medalja na važnom natjecanju u New Yorku

DIREKT INFORMATOR/GASTRO/2019

 

 

 

 

 

New York International Olive Oil Competition (NYIOOC)  (NYI) najvažnije je maslinarsko natjecanje ns svijetu uz Flos Olei. Ove su godine hrvatski maslinari u New Yorku osvojili čak 32 zlatne i 18 srebrnih medalja, pa su tako potvrdili status naše zemlje kao jednog od najboljih svjetskih proizvođača maslinova ulja.

Čak tri zlatne medalje osvojila je porečka Agrolaguna, među ostalim i za Selection, ulje koje je Milan Budinski napravio po načelu kupažiranja vina. Zlata su osvojili i drugi nacionalno široko poznati proizvođači poput Belića za Selekciju, Salvele za Aurum i Chiavalon za Ex Albis. Zanimljivo je da su zlatne medalje za svog ulja osvojili i poznati istarski vinari Franko Kozlović i Giorgio Clai.

Posebno je važno što je nagradu Best in Class osvojilo dalmatinsko ulje. Riječ je o brandu Zlatna Šoltanka, koji proizvodi istoimena udruga s tog srednjodalmatinskog otoka blizu Splita, od autohtone sorte šoltanka. Šoltani su dobili nagradu za najbolje svjetsko ekološko ulje srednjeg intenziteta.Preklani je to isto ulje u New Yorku osvojilo zlatnu medalju. I ova nagrada pokazuje da bi se i Dalmacija napokon mogla početi afirmirati kao zemlja vrhunskih maslinovih ulja. Na natjecanje su prijavljena 903 uzorka iz 26 zemalja.

 

I:PK/Direkt INFO

Pixaeba/foto

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK