Atlas Rabac - putnička agencija

Venecija će zbog novih pravila javnog reda oštrije kažnjavati prostitutke i pijane turiste

DIREKT INFORMATOR/PRESS/2019

 

 

 

Gradsko vijeće Venecije podržalo je pravila kojima će se kažnjavati rad prostitutki na ulicama turističkoga grada na lagunama.

Kazne će se također odnositi na osobe koje tijekom noćnih sati konzumiraju alkohol izvan kafića te na turiste koji se pokušaju kupati u kanalima ili hodaju gradom odjeveni samo u kupaće kostime.

 

Stroža pravila dio su izmjene politike javnoga rada, a donijeli su ih gradski vijećnici desnoga centra.

Venecija godišnje ugosti oko 25 milijuna turista, od čega se njih oko 14 milijuna u gradu zadrži samo jedan dan, hrleći ulicama i renesansnim crkvama uz gradske kanale.

"Turist u Veneciji mora biti svjestan da će u slučaju lošeg ponašanja biti izbačen iz grada", rekao je gradonačelnik Luigi Brugnaro.

Stanovništvo grada Venecije smanjilo se sa 175.000 u vrijeme nakon završetka Drugog svjetskog rata do današnjih 50 000. Stanovnici se žale kako grad pregaze turisti, dok oni moraju snositi taj trošak.

Gradsko vijeće izglasalo je u veljači nametanje takse u visini tri eura za posjetitelje koji borave u gradu jedan dan, čime bi se financiralo održavanje grada. Početkom 2020. visina takse mogla bi porasti između šest i deset eura, ovisno o sezoni.

Prema pravilima koja su izglasana u utorak, prostitutke mogu bite kažnjene s najviše 500 eura zbog "zloupotrebe javnog prostora" i ometanja prometa tijekom pregovaranja sa svojim klijentima.

U ekstremnim slučajevima protudruštvenog ponašanja, turisti mogu biti izbačeni iz grada.

"Ne trebamo ostavljati prostor nekažnjivosti", rekao je Brugnaro.

I:Hina

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK