Atlas Rabac - putnička agencija

FACEBOOK GASI LAŽNE PROFILE

DIREKT INFORMATOR/POSAO/2019

 

 

 

Nakon brojnih skandala koji su iz tjedna u tjedan i iz mjeseca u mjesec zadesili Facebook i njegove kompanije kćeri, iz tog su se internetskog diva pokrenuli po pitanju uklanjanja lažnog sadržaja i stranica.

Prvo su objavili rat heštegovima pomoću kojih se krive informacije šire brže. Prvo su se pozabavili Instagramom, ta je društvena mreža majka heštegova (#). Nakon što su se pojavili tagovi koji promoviraju postove u kojima se tvrdi da "cjepiva mogu ubiti", Instagram će isprva blokirati one tagove koji šire dezinformacije u vezi cijepljenja. Kasnije će se taj mehanizam proširiti i na druge netočne informacije.

Blokirani heštegovi poput #vaccinescauseautism i #vaccinescauseaids, a sada se planira blokiranje i onih koji ne sadrže konkretnu laž, ali se koriste za širenje laži, kao recimo - #vaccines1234.

Kada Instagram blokira neki hešteg više nije moguće pronaći sadržaje koji su bili označeni njime, tako da klikom na taj zabranjeni sklop riječi ne vodi nigdje. Time sprječavaju širenje netočnih i zlonamjernih informacija.

Poplava lažnjaka prije EU izbora
Osim obračuna sa samim lažnim vijestima, Facebook je objavi

ProfimediaProfimediao da nastavlja svoju borbu protiv lažnih stranica. "Uklonili smo nekoliko lažnih i dupliranih naloga koji krše našu politiku autentifikacije'', objavili su iz Facebooka.

Također su uklonjene stranice koje su objavljivale lažne informacije, kao i neke koje su počele kao nepolitičke stranice i nakon što su stekle pratitelje, promijenile su imena i postale političke stranice.

Facebook je objavio d aje ugasio neke talijanske naloge i stranice koje su širile lažne vijesti uoči parlamentarnih izbora u Europskoj uniji. Riječ je o 23 talijanske stranice koje su na Facebooku širile lažne informacije, izmišljene citate i "razdoran" sadržaj protiv migranata, cjepiva i antisemitski sadržaj. Ugašene stranice imale su oko 2,5 milijuna pratitelja i više od desetak stranica koje su podržavale desničarske i populističke stranke.

I:Portal 100 posto/Direkt INFO

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK