Atlas Rabac - putnička agencija

Za razvoj startupa presudno je pozitivno okružje

DIREKT INFORMATOR/POSAO/2019

 

 

 

Mjesta poput Business centra bee@work kroz coworking i najam ureda stvaraju idealne uvjete za razvoj i unaprjeđenje ideja.
Privatni sektor ima potrebu za novim tvrtkama, a sve kako bi indirektno utjecali na rast i učvršćivanje gospodarske situacije u Hrvatskoj. Osim toga, male tvrtke u privatnom vlasništvu osovina su rasta gospodarstva u Hrvatskoj, a da je tome tako jasno pokazuje i IRR (Internal rate investment) koji je za razdoblje od 1993. do 2013. ide u prilog malim tvrtkama u privatnom vlasništvu. Investicija u njihovom slučaju generira veće prihode, sa stopom povrata od 26 posto, dok je kod velikih i srednjih tvrtki u državnom vlasništvu, stopa i troduplo manji. James Rosebush iz Business insidera naglašava da privatni sektor ima potrebu za inovacijama i idejama, ali što je još važnije, daje mogućnost pretvaranja tih ideja u produktivne tvrtke. Te tvrtke ne samo da će osigurati radna mjesta za održavanje privatnog sektora, već će ih i proširiti. Ljepota malih poduzeća i startupa je široka lepeza ideja. Rosebush upućuje na ideje koje se nalaze bilo gdje oko nas, a čiji inovatori trebaju težiti da ih pretvore u profitni stroj koji nudi posao.

Startupi ne samo da pokrivaju različite teme i područja, oni također predstavljaju kreativnost neke države da bi napredovala. Rosebush smatra da se međusobno moramo ohrabrivati kako bismo pokazali svoju inovativnost i učinili naše ideje stvarnima i pogodnima za realni sektor. S druge strane, originalnost će potaknuti tuđu genijalnost. Jednom kad nešto stvorimo, drugi generiraju ideje iz našeg modela-ili još bolje, razvijaju poboljšani proces, stroj, proizvod itd. Startupi ne samo da potiču originalnost, nego i učinkovito i uspješno gospodarstvo. Primjerice većina startup poduzeća nakon sufinanciranja ostaje u Republici Hrvatskoj te tako pridonose razvoju gospodarstva i stvaranju startup kulture.

Da startupovi stvarno vrijede i da donose investicije u Hrvatsku, povrđuje i istraživanje Mihovila Barančića, jednog od osnivača Zagrebačkog inkubatora poduzetništva, koji kaže da prvih deset startupa po ulaganjima lani redom privuklo milijune.

Osim toga, potvrda njihove vrijednosti su i uspješne tvrtke kao što su Rimac, PhotoMath ili Agrivi koje su na početku bile ništa drugo nego startup, a danas su važan dio promocije hrvatskog biznisa na inozemnim tržištima.

Svi oni su počeli idejom na papiru, a iskoristiti su i blagodati inkubatora, akceleratora i na koncu poslovnih anđela. Inkubatori mladim tvrtkama otvaraju pristup investicijama i stručnosti te stvaraju okruženje u kojem tvrtke mogu biti konkurentne, inovativne i rasti, akceleratori vam pomažu naći investitore, a poslovni anđeli procjenjuju rizik i po potrebi investiraju. Oni će vam na koncu dati i najbolju povratnu informaciju.

Jedna od bitnih značajki za razvoj svakog startupa, koji će potencijalno postati i mala tvrtka je i stvaranje poslovnih kontakata i networking. Upravo s razvojem startup kulture, razvijaju se i mjesta koja su pozitivno okružje za razvoj i unaprjeđenje ideja. Jedan takav je i Business centar bee@work koji kroz coworking i najam ureda daje potrebnu fleksibilnost korištenja onda kada poduzetnik osjeća potrebu, jeftiniji je od klasičnog najma, a efikasnost kao poželjni rezultat je dodana vrijednost. U sklopu Business centra nalazi se i kongresna dvorana. Tako ćete znati sve o potencijalnim konferencijama i edukacijama koje će se naći u vašoj neposrednoj blizini, a networking i znanje su, već je poznato, bitne stavke razvoja svakog uspješnog biznisa.

Inače, bee@work ima dvije lokacije. Osnovna lokacija nalazi se na istoku Zagreba, odmah na ulasku u Zagreb, a nedavno se proširio i na drugu atraktivnu lokaciju u samom centru Zagreba, pored satiričkog kazališta Kerempuh. Ono što mnoge muči je i dostupnost parkirališta, a dobra vijest za sve one koji bi htjeli koristiti ovaj prostor je što parking potpuno besplatan.

 

I:Poslovni/Direkt INFO

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK