On Sir Richard Francis Burton`s Trail

Veliki potop stiže..

DIREKT INFORMATOR/METEO/2019

 

 

 

 

DANAS diljem zemlje stiže razvoj sredozemne ciklone uz istovremeno jačanje anticiklonalnog bloka iznad Velike Britanije. Takva sinoptička situacija će u našim krajevima uzrokovati novi prodor hladnog zraka sa sjevera kontinenta.

Promjena će biti toliko izražena da se na nju u posebnoj objavi osvrnuo i američki AccuWeather.

Američki meteorolozi pišu o velikoj proljetnoj oluji koja će u nedjelju i ponedjeljak zahvatiti dijelove Italije i Balkana. Obilni pljuskovi uz mogućnost lokalnih poplava bit će najveća prijetnja, a štetu može pričiniti i olujni vjetar, prenosi Istramet.

Najveća mogućnost pojave poplava postojat će na istočnoj obali Italije i na zapadnim obroncima Dinarida, izjavio je meteorolog Tyler Roys. Također, postoji mogućnost aktiviranja klizišta na tom području. Prema njegovim riječima, ovakav tip ciklone češći je u zimskom dijelu godine i tijekom ranog proljeća te je vrlo neuobičajen za svibanj.

Ekstremne količine oborina se predviđaju u dijelovima Balkana. U samo jednom 24-satnom terminu lokalno bi moglo pasti 150 mm kiše, a ponegdje čak i više.

 

Nakon zahladnjenja u višem gorju valja očekivati i snijeg, dok će se temperature zraka sniziti za više od 10 °C ispod uobičajenih vrijednosti za doba godine.

 

Što se tiče dugoročnih tendencija vremena, čini se kako će nas promjenjivo vrijeme pratiti do daljnjega, odnosno barem još 10-ak dana.

Niz upozorenja Meteoalarma

Meteoalarm je za danas i sutra za područje cijele Hrvatske izdao niz upozorenja, većinom narančastih i žutih.

Na kopnu je izdano narančasto upozorenje zbog jakog sjevernog i sjeveroistočnog vjetra. Očekuju se i orkanski udari. Izdano je i upozorenje zbog obilne kiše.

Za obalu su također na snazi narančasta upozorenja zbog jakog i orkanskog vjetra te obilne kiše. Za Velebitski kanal na snazi je crveno upozorenje zbog orkanskih udara bure.

 

I:Index/Direkt info

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK