Atlas Rabac - putnička agencija

Iznenađujući zaključak: Žene nemaju koristi od toga da su im žene šefice

DIREKT INFORMATOR/POSAO/2019

 

 

 

Žene na čelu tvrtki nisu garancija kako će njihove zaposlenice biti plaćene jednako kao i njihove muške kolege, pokazala je nova studija.
Istraživanje objavljeno u časopisu European Sociological Review pokazalo je kako "značajan rodni jaz u plaćama" postoji i kada su žene na vodećim položajima u tvrtkama.

U studiji se navodi kako žene iz analiziranog uzorka u prosjeku zarađuju sedam posto manje od svojih muških kolega, neovisno o spolu šefa ili brojnosti žena na vodećim upravljačkim pozicijama u tvrtki.

Uzorak se sastoji od podataka iz devet europskih zemalja te su korišteni podaci o šefovima i zaposlenicima iz širokog spektra sektora uključujući proizvodnju, zdravstvo, visoko obrazovanje, transport, financijske službe i telekomunikacije.

"Postoje vrlo dobri razlozi da vjerujemo kako bi žene mogle imati koristi od toga da imaju šefice, no iznenađeni smo spoznajom kako to nije slučaj", rekla je Margriet van Hek, glavna istraživačica na studiji.

"Vjerujem kako je idući korak dublje istražiti mehanizme zbog kojih se to događa".

Istraživači navode kako je jedan od razloga za takve rezultate činjenica da žene na upravljačkim položajima još uvijek nemaju stvarnu moć jer često zapnu na nižim položajima umjesto da 

napreduju prema višim.

 

I:Poslovni.hr/Direkt INFO


FOTO: GettyImages

 

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK