On Sir Richard Francis Burton`s Trail

Slabo poznata kriptovaluta je 'eksplodirala', u samo dva sata povećala cijenu za 700 posto

DIREKT INFORMATOR/POSAO/2019

 

 

 

 

Vjerojatno nikada niste čuli za Japanski sadržajni token (JCT, Japan content token), kripto-imovinu izdanu od strane singapurske blockchain tvrtke.
Ali to nije odvratilo kripto valutu od skoka više od 700 posto u samo dva sata, prenosi portal CCN.

Tečaj JCTa-u-dolar kretao se blizu 0,045 dolara oko 07:30 UTC (Coordinated Universal Time). Do trenutka kada je sat pogodio 09:30, JCT je preskočio Mount Everest, uspostavljajući svoj povijesni maksimum od 0.362 dolara. Nakon maksimuma uslijedila je ubrzo korekcija padom cijene za 16 posto, što znači da su trgovci počeli izlaziti s tržišta s viškom dnevnog dobitka.

Na temelju 24-satnog prilagođenog vremenskog okvira, JCT je porastao za 651 posto u odnosu na Bitcoin. U istom vremenskom okviru JCT je ostvario 625 posto u odnosu na Ethereum, drugu po veličini kripto valutu po tržišnoj kapitalizaciji.

Sumnjivo

JCT je pridodao 93 milijuna dolara svojoj ukupnoj procjeni. No jedna od burzi - neregulirana - zabilježila je više od 41 posto ukupnog dnevnog volumena za JCT, što izaziva sumnju u potencijalno pranje novca i manipulaciju cijenama.

JCT nije imao povijest eksplozija cijena. Kripto-imovina je uvrštena na CoinMarketCap.com 2. travnja, na dan kada je cijena Bitcoina porasla 23 posto.

JCT je od tada stalno bio u trendu, no prosječni kripto trgovci ga nisu ni dalje zamjećivali, pogotovo kad su se veće kriptovalute impresivno oporavljale u cijeni.

Zamijećen je tek nakon što je stavljen na popis pet kripto mjenjačnica. Uz to, tim koji stoji iza Japanskog sadržajnog tokena potpisao je partnerstvo s javnim blockchain projektom TomoChain-om.

Ipak zbog prenaglog skoka čini se da su mogućnosti za daljnji rast izblijedjele. Trgovci se boje daljnjeg pada jer moraju održavati poziciju zaustavljanja gubitka u odnosu na smjer njihove trgovine. Takva strategija osigurava im da napuste tržište JCT-a uz manji gubitak ako postoji mogućnost za nagli preokret cijene.

Nakon par dana trgovanja najviše dosegnuta cijena se prepolovila, što potvrđuje opisani scenario.

U trenutak pisanja teksta (četvrtak 10h) cijena JCT-a (prema CoinMarketCap) iznosila je 0,196584 dolara.

I:Poslovni/Direkt INFO

Foto: Getty Images

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK