On Sir Richard Francis Burton`s Trail

Kriptovalute opet naglo rastu....

DIREKT INFORMATOR/POSAO/2019

 

 

 

 

Inozemni analitičari smatraju da se prošle godine prodajni val iscrpio te da je uspon cijene sada 'zdraviji'.
Bitcoin se u tišini vraća na veliku scenu. U srijedu oko 13.30 sati vrijednost najpopularnije kriptovalute oslabila je 0,5 posto na 5918 dolara, no to nije umanjilo činjenicu da je bitcoin tijekom ove godine ojačao gotovo 60 posto.

To je, doduše, još uvijek znatno ispod rekordne cijene od 20.000 dolara dosegnute u prosincu 2017. godine. Međutim, nakon što se tijekom prošle godine cijena srušila za čak 75 posto, ovogodišnji oporavak izblijedio je sjećanja investitora u kriptovalute na "medvjeđe tržište". Štoviše, dio njih smatra kako je ovogodišnji rast cijene na mnogo zdravijim temeljima u odnosu na euforiju od prije dvije godine.

"Golemi pad u 2018. bio je korekcija nakon špekulativne manije. Prinosi u 2017. bili su astronomski", ističe za CNN Everett Millman, analitičar investicijske tvrtke Gainesville Coins specijalizirane za plemenite metale i kriptovalute.

Millman smatra kako još uvijek dio investitora kupuje bitcoin zbog "nada i snova". No, oprezan je u procjenama je li najgore za tu kriptovalutu prošlo.

Tyrone Ross, partner u tvrtki NobleBridge Wealth Management smatra da je prodajni val iscrpljen prošle godine te da su se kupci počeli vraćati pri razini od 4000 dolara. "Sve više ulagača sada promatra bitcoin kao vjerodostojnu imovinu s kojom mogu diverzificirati portfelj. Promatraju ga kao digitalno zlato", kaže Ross.

Međutim, bitcoin sve više ulazi u tradicionalne financijske tokove. Tako je ICE, vlasnik Njujorške burze, nedavno lansirao Bakkt, trgovinsku platformu za terminske ugovore na bitcoin i druge kriptovalute.

K tome, tvrtke Fidelity i Etrade spremaju dodatne ulagačke opcije na kriptovalute za velike klijente. No, investitori i dalje trebaju očekivati veliku kolebljivost cijena bitcoina, upozorava Martin Weiss, direktor Weiss Ratinga, neovisne rejtinške agencije. Pad cijene od 30 posto za bitcoin bi trebala biti uobičajena stvar, poput korekcije od 10 posto kod dionica.

 

I:Poslovni/Direkt INFO

 

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK