Atlas Rabac - putnička agencija

Uvoz rabljenih automobila nezaustavljivo raste, objašnjeno i zašto pada prodaja novih

DIREKT INFORMATOR/AUTOMOBILI/2019

 

 

 

Nakon stabilnog rasta prodaje novih vozila u posljednjih nekoliko godina u sva tri mjeseca ove godine zabilježen je pad prodaje u odnosu na godinu ranije.
U prvom tromjesječju ove godine, prema podacima Centra za vozila Hrvatske, registrirano je 12.139 automobila, što je u usporedbi s istim razdobljem 2018. (kada je registrirano 14.227 automobila) pad od 12,3 posto. Posebno veliki pad zabilježen je u ožujku kad je u odnosu na lanjski ožujak prodaja pala za 20 posto, prenosi Večernji list.

Razloga je, naravno, više, ali jedan od glavnih jest što samo četvrtinu novih automobila kupuju građani kao privatne osobe. Primjerice, od 60.041 lani registriranih novih osobnih automobila samo 15.621 ili 26 posto kupile su fizičke osobe.

Građani, međutim, nisu prestali kupovati automobile, samo ne kupuju nove, već rabljene iz uvoza. Uvoz rabljenih automobila od ulaska Hrvatske u EU 2014. godine ne prestaje rasti, pa je tako i ove godine u plusu. U prva tri mjeseca u Hrvatskoj je registrirano 20.949 rabljenih automobila iz uvoza, što je 14 posto više nego u istom razdoblju lani. U 2018. je u Hrvatsku uvezen rekordan broj rabljenih automobila - čak 79.345 automobila.

 

I:Poslovni/Direkt INFO

FOTO:GettyImages

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK