Atlas Rabac - putnička agencija

Uvodi se nova zračna linija iz Zagreba: Zemlje bivše Jugoslavije sve popularnije kod ruskih turista

DIREKT INFORMATOR/POSAO/2019

 

 

 

 

 

Ruskim je tuiristima u Hrvatskoj su omiljene destinacije Istra i Kvarner, te Splitsko-dalmatinska županija, a portal B92 navodi kako "prema službenoj statistici, ruski turisti troše 50 posto više od prosječnog gosta", navodi b92.
Ruska zrakopolovna kompanija iFly Airlines dobila je dozvolu zrakoplovnih vlasti Ruske Federacije za letove iz Sočija za Beograd, Zagreb i Sarajevo, objavio je u nedjelju portal b92.

Dozvola je dobijena na temelju zahtjeva da četiri puta tjedno prevozi putnike iz tog crnomorskog olimpijskog odmarališta do tri prijestolnice, a iFly Airlines - koja je privatni čharter prevoznik i leti za nekoliko turističkih agencija - sada treba ishoditi i dozvole nadležnih regulatornih tijela Srbije, BiH i Hrvatske.

Zemlja bivše Jugoslavija postaje sve popularnija kod ruskih turista kojih je više od 130.000 posjetilo Hrvatsku tijekom 2018., dok se u 2019. se očekuje da Hrvatsku posjeti za 20 posto Rusa više nego lani.

Ruskim je tuiristima u Hrvatskoj su omiljene destinacije Istra i Kvarner, te Splitsko-dalmatinska županija, a portal B92 navodi kako "prema službenoj statistici, ruski turisti troše 50 posto više od prosječnog gosta", navodi b92.

Tijekom 2018. Srbiju je posjetilo oko 50.000 ruskih državljana, a srbiajnska je vlada nedavno odobrila poticajna sredstva za turoperatore koji dovode ruske turiste u zemlju.

Kako navodi b92, ti poticaji su ukupno 20 eura po gostu, odnosno 30 eura ukoliko aranžman traje dulje od pet noćenja, uz uvjet da skupine moraju imati najmanje 15 osoba da bi se se od države mogaoi dobiti taj poticaj.

Prema podacima iz Bosne i Hercegovine, tijekom 2018. iz Rusije u BiH došlo je tek oko 6.000 turista.

Kompanija "iFly Airlines", postoji od 2009. i brzo rastuća je tvrtka koja je prošle godine prevezla 1,1 milijun putnika flotom koju čini devet zrakopolova Air-Bus.

Beograd, Zagreb i Sarajevo nemaju redovite letove za Soči, iako Air Serbia ima blisku suradnju s ruskim Aeroflotom koji ima redovite letove između Moskve i Zagreba, ali između Rusije i Bosne i Hercegovine za sada nema redovitog avioprometa, podsjeća B92.

I:Poslovni.hr/Direkt INFO

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK