Atlas Rabac - putnička agencija

3 od 4 porezna obveznika ne posluju po pravilima? U ovoj godini naplaćeno preko 2 milijuna kuna kazni

DIREKT INFORMATOR/POSAO/2019

 

 

 

 

Njihov je zadatak ponašati se kao obična mušterija. Kupiti neki proizvod, platiti, pričekati hoće li dobit račun, a onda pokazati da ih zapravo ne zanima cvijeće.
Brojne ugostitelje, pekare i iznajmljivače automobila ovih će dana posjetiti porezni inspektori. Od jučer pa do 2. svibnja traže nepravilnosti u fiskalizaciji. Zadnja akcija u kojoj su bili za Veliki tjedan, pokazala je da 3 od 4 porezna obveznika ne posluju po pravilima.

Njihov je zadatak ponašati se kao obična mušterija. Kupiti neki proizvod, platiti, pričekati hoće li dobit račun, a onda pokazati da ih zapravo ne zanima cvijeće.

Jasno daju do znanja trgovcima kako su porezni inspektori te da vrše nadzor kontrole fiskalizacije. Rečenica je to od koje se, barem na tren, odsijeku noge.

"Nije svaki dan pa te malo iznenade, ali jednostavno radiš svaki dan isto, svaki dan te račune izdaješ tako da nije neki strah veliki", kazao je Jurica Samardžić, vlasnik cvjećarnice.

U ovoj godini ukupno su u nadzor izišli nešto manje od 3000 puta, a kod više od polovice nije se radilo po propisima. Naplatili su i preko 2 milijuna i 200 tisuća kuna kazni. U posljednjoj akciji prije Uskrsa, obišli su 284 objekta, a u čak 75 posto slučajeva utvrđene su nepravilnosti.

"One se odnose na neizdavanje računa što se smatra najtežim poreznim prekršajem. Također nefiskaliziranje u zakonskom roku, krivi podaci poslovnih prostora i operatera, nepolaganje ostvarenog gotovinskog prometa", rekla je Dalija Brkić, voditeljica Službe za nadzor fiskalizacije.

A tvrde, ne zatvaraju objekte zbog samo jednog računa već, ako su vlasnici inače uredni platiše, prvo idu upozorenja, pišu Vijesti.hr.

 

I:Poslovni/Direkt info

Fotka:Jk (op urednika)Nije u orginal vjiesti)

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK