Restoran i pizzeria

Novo 'umjetno sunce' bit će dovršeno do kraja godine

 

DIREKT INFORMATOR/GLOBUS/2019

 

 

 

 

Projekt koji su kineski istraživači najavili krajem prošle godine, oponašati će procese nuklearne fuzije pravog Sunca, s mogućnosti postizanja čak puno veće temperature nego što može zvijezda.
U studenom, kineski istraživači objavili su da je projekt doživio prekretnicu postizanjem temperature elektrona od 100 milijuna stupnjeva Celzija, prenio je portal Futurism.

Eksperimentalni napredni superprovodni tokamak (EAST) reaktor ili "umjetno sunce" dizajnirano je da oponaša proces nuklearne fuzije pomoću koje Sunce proizvodi energiju.

Vruća tehnologija

Dužnosnici su naveli kako vjeruju da će ove godine završiti izgradnju novog umjetnog sunca te da će ih projekt približiti iskorištavanju moći nuklearne fuzije.

Duan Xuru, dužnosnik Kineske nacionalne nuklearne korporacije (China National Nuclear Corporation), objavio je u nedjelju na godišnjoj sjednici Kineske narodne političke konzultacijske konferencije da će inženjeri završiti izgradnju HL-2M Tokamaka 2019. godine.

"Plazma umjetnog sunca uglavnom se sastoji od elektrona i iona, a postojeći Tokamakovi uređaji postigli su temperaturu elektrona od preko 100 milijuna stupnjeva C u svojoj jezgri plazme, i temperaturu iona od 50 milijuna C, a ion je taj koji stvara energiju u uređaju", opisao je Duan medijima, prenio je Global Times.

Tokamak, fuzijski reaktor

Prema riječima Duana, HL-2M Tokamak će moći postići ionsku temperaturu od 100 milijuna stupnjeva Celzijusa, oko sedam puta topliju od stvarne ionske temperature Sunca.

Ako je u pravu, uređaj će moći poslužiti kao predložak za buduće nuklearne fuzijske reaktore, dovodeći san o neograničenoj čistoj energiji na korak bliže stvarnosti.

 

I:Poslovni/Direkt INFO

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK