On Sir Richard Francis Burton`s Trail

Američka političarka najavljuje: Kad postanem predsjednica SAD-a razbit ću Facebook, Amazon i Google

DIREKT INFORMATOR/GLOBUS/2019

 

 

 

Veliki tehnološki divovi stalno se susreću s političarima koji bi najradije rascjepkali njihove tvrtke kako bi smanjili njihov utjecaj. Posljednja u nizu je američka političarka Elizabeth Warren koja se nada ulasku u utrku za poziciju u Bijeloj kući.

Warren je u svom blogu objavila kako želi razbiti velike tehnološke tvrtke poput Facebooka, Amazona i Googlea.

Današnje velike tehnološke kompanije imaju previše moći, previše moći nad našim gospodarstvom, našim društvom i našom demokracijom. Pregazili su konkurenciju, iskoristili naše privatne podatke za profit i okrenuli tržišno natjecanje protiv svih ostalih. A u tom procesu najviše su naštetili malim tvrtkama i inovaciji, piše Warren.

Navodi dva prijedloga kako se boriti protiv ogromnog utjecaja koji te tvrtke imaju na gospodarstvo i živote malih ljudi.

Prvi prijedlog obuhvaća razlikovanje između tehnoloških tvrtki i platformi.

Tim bi kompanijama bilo zabranjeno posjedovati i platformu i sudionike na platformi, predlaže Warren.

Kako pojašnjava Warren, to bi malim tvrtkama dalo priliku da se natječu s velikim igračima bez straha da će bankrotirati.

To bi, smatra Warren, natjeralo Facebook da poštuje privatnost korisnika odnosno spriječilo Google da manipulira rezultatima pretraživanja.Iako Elizabeth Warren još nema i odobrenje Demokratske stranke za ulazak u predsjedničku utrku, njene ideje mogle bi zainteresirati birače koji već mjesecima slušaju o sigurnosnim propustima, pitanju privatnosti i prodaji privatnih podataka korisnika.

No, još nije poznato što o takvim idejama misle vlasnici tih kompanija koji često, izdašno podupiru predsjedničke kandidate tijekom kampanje.

Izvor: Medium

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK