Atlas Rabac - putnička agencija

Facebook i Instagram gase stranice koje šire dezinformacije o cijepljenju

DIREKT INFORMATOR/ZANIMLJIVOSTI/2019
 
 
 
 
 
 
 
 
Poznata društvena mreža odlučila je u sklopu svoje kontinuirane kampanje protiv deiznformacija i lažnih vijesti krenuti u bitku protiv protivnika cijepljenja
 

Facebook radi pravu stvar. Kompanija je ovih dana počela sustavno smanjivati rejting stranica i pretraga koje se oštro protive cijepljenju djece. Ako stranica sadrži spomenute dezinformacije, neće se ni pojavljivati u prijedlozima nakon što upišete pretragu. Spomenuta tema će također postati nevidljiva u Explore i hashtag stranicama, prenosi The Next Web.

Facebook će, nadalje, kao cijela kompanija početi odbijati reklame koje promoviraju borbu protiv cijepljenja. Ako profil koji objavljuje vijesti nekoliko puta odluči pisati o spomentuoj temi, bit će u potpunosti deaktiviran.

 

Facebook tvrdi da ide dalje, istražujući nove načine kako širiti konkretne i provjerene informacije u cijepljenju svaki put kada korisnici odluče pretraživati teme vezane uz borbu protiv cijepljenja.

 

Valja također naglasiti da Facebook ovom gestom ne uperuje prst u pojedince, niti je poznato koji su točno kriteriji za potencijalno brisanje objava. Konkretno, kompanija nigdje nije naglasila da će brisati pojedine objave, već samo grupe, stranice i reklame vezane uz internetski pokret protiv cijepljenja.

Kako god okrenuli, Facebook je danas napravio pravu stvar i samim time neizravno spasio tisuće života.

 

I:Izvor: Profimedia/Direkt INFO

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK