Atlas Rabac - putnička agencija

Može li itko živjeti s minimalnih 3000 kuna? Prosječna plaća mora biti 7.500'

 

DIREKT INFORMATOR/GLOBUS/2019

 

 

 

Cijena rada u Hrvatskoj je previsoka, rad nesiguran, plaće preniske, a produktivnost još uvijek premala - dodala je predsjednica.
Na novoj konferenciji 'Hrvatska kakvu trebamo' koja se danas u hotelu Esplanade održava u organizaciji Večernjeg lista postavljaju se pitanja gdje smo danas, što smo uspjeli promijeniti, ali i gdje su se pojavile nove neuralgične točke društva koje zahtijevaju hitne reakcije.

Kao i prije dvije godine, i na ovoj konferenciji nudi se devet stručnih izlaganja i šest panel-diskusija, a i ovog puta na konferenciju stiže državni vrh, brojni znanstvenici, privrednici...

Svima je to nova prilika da još jednom razmisle o budućnosti Hrvatske i svojoj ulozi u njoj.

Pomoći im može i misao koju je davno izrekao Walt Disney: “Budućnost nije rezultat odabira jednog od putova koje nudi sadašnjost – ona je mjesto koje je stvoreno najprije u mislima i volji; stvoreno potom u djelovanju”.

Pozdravni govor održao je Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista, koji je rekao da je cilj konferencije bio okupiti misleću Hrvatsku, napraviti mjesto dijaloga, gdje će razgovarati vlast i oporba, sindikati, poslodavci i stručnjaci.

Premijer Andrej Plenković čestitao je Večernjem listu na 60. obljetnici kontinuiranog utjecaja na društvene procese u Hrvatsku. Konferencija Hrvatska kakvu trebamo, rekao je, pridonijela je zajedničkom promišljanju o tome kakvu Hrvatsku želimo i promišljamo. Plenković je poručio da je to između ostalog zemlja koja ima kvalitetnije obrazovanje, pravednije, solidarnije društvo, djelotvornije pravosuđe, tolerantnije društvo i snažniju Hrvatsku u Europi i u svijetu.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković rekao je da je Večernji list preuzeo ulogu think tanka kojih u Hrvatskoj, nažalost, nemamo dovoljno. - Ja vam na tome čestitam, radite važan iskorak. Vremena su takva da zahtijevaju sinergijsko djelovanje svih protagonista na javnoj sceni - rekao je Jandroković.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović čestitala je Večernjem listu na 60. obljetnici djelovanja i organizaciji ove i niza prethodnih konferencija. - Lijepo je i dobro je kad mediji nisu samo distancirani kritičari stanja u društvu, nego i aktivni sudionici pronalaženja rješenja - rekla je Grabar-Kitarović.

Dodala je kako je glavnom uredniku Večernjaka Draženu Klariću više puta rekla kako su joj "ukrali" ideju jer joj je bila namjera organizirati niz okruglih stolova pod naslovom Hrvatska kakvu želimo. Poručila je da svi zajedno možemo učiniti puno više.

Daljnji populacijski pad trebamo zaustaviti poreznom politikom u korist investicije i povećanja plaća, smatra predsjednica.

- Može li itko živjeti s minimalnih 3000 kuna? Moramo naći načina rasteretiti plaće, pri čemu nam cilj mora biti omogućiti da prosječna neto plaća bude oko 7500 kuna. To je minimum do kojeg sam došla u razgovoru s našim ljudima diljem Hrvatske - rekla je predsjednica.

- Cijena rada u Hrvatskoj je previsoka, rad nesiguran, plaće preniske, a produktivnost još uvijek premala - dodala je.

 

I:Poslovni/Direkt INFO

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK