Atlas Rabac - putnička agencija

Opera - torta koja će vas oduševiti u 2019 godini

 

DIREKT INFORMATOR/GASTRO/2019

 

 

 

 

 

Osam slojeva čistog užitka i spoj čokolade i kave dugo su i mene mamili… Gledao sam videa na YouTubeu, čitao recepte, malo se raspitivao i na kraju odabrao i malo prilagodio upravo ovaj. Recept je zahtjevan, ne toliko tehnički, koliko zbog mnoštva elemenata od kojih se sastoji. Kako bih vam donekle olakšao, u opise postupaka sam unio kad se vremenski koji element treba odraditi da si možete planirati vrijeme.
Prvi od elemenata je joconde – lagani biskvit od badema, dobro premazan sirupom od kave, a koji se u torti pojavljuje tri puta. Ja sam ga radio u dva lima za pečenje od cca 23×33 cm, a kasnije sam ih rezao na dva komada 20×20 cm i dva 10×20 (što opet daje 20×20). Možete koristiti i četvrtaste kalupe 18-20 cm ili okrugle do max 24 cm, ali onda smjesu podijelite na tri dijela i svaki dio pecite odvojeno.

Sljedeći važan element je croustillant koji torti daje na čvrstoći, ali ju i upotpunjava svojom hrskavošću. Glavni sastojak je Pailleté Feuilletine - zdrobljeni listovi posebnih vafla. Kako je do njih teško doći (ako ih sami ne napravite), onda ih zamijenite cornflakesom (po mogućnosti nezašećerenim) – bitna je tekstura, a corn flakes je tu najbliži.

Dva kremasta elementa su krema od maslaca s kavom (u dva sloja) te neizostavni čokoladni ganache. I za kraj, čokoladna glazura...

 

I:Gastro.hr/Direkt INFO

foto:DI

 

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK