Atlas Rabac - putnička agencija

Prije pet godina je bio na rubu bankrota, a onda zaradio milijun dolara

DIREKT INFORMATOR/POSAO/2019

 

 

 

 

Grant Sabatier je naizgled obični tridesetogodišnji Amerikanac, iza kojeg se krije neobična životna priča. Prije samo nekoliko godina na svom je bankovnom računu imao 2,26 dolara, što mu tada nije bilo dovoljno niti za topli obrok u obližnjem restoranu brze prehrane. U tom je trenutku, očajan i razočaran, odlučio iz temelja promijeniti svoje životne navike te se zavjetovao da će u najkraćem mogućem roku zaraditi 1 milijun dolara i umiroviti se 'kao čovjek'.

Vezane vijesti
Kako je ideja postala ozbiljan biznis: 'Sve je počelo kad je stigla narudžba iz kafića'
Nova karijera bivšeg šefa Uljanika: Hoće li, osim vile, iznajmljivati i svoju jahtu?
On je najveći investitor za kojeg nikada niste čuli: Optičar koji je postao milijarder
Svoj je cilj ostvario za samo pet godina, tri mjeseca i šest dana. Naime, pola desetljeća kasnije, uspio je uštedjeti čak 1,2 milijuna dolara tako što je svake godine uštedio preko 80 posto svoje godišnje zarade koja se prosječno kretala oko 300.000 dolara. Svoju je ušteđevinu, potom, investirao u dionice.

Iako se ključ njegova uspjeha krije u discipliniranoj štednji, Sabatier navodi da je najveća lekcija koju je izvukao iz cijele situacije bila da se treba početi od trenutnog radnog mjesta te inzistiranja na boljim uvjetima.

- Počnite od svog trenutnog radnog mjesta i inzistirajte na najvišem mogućem iznosu plaće kojeg možete očekivati s obzirom na vaše iskustvo i sposobnosti – rekao je Sabatier, osnivač savjetničke udruge Millennial Money i autor knjige 'Financijska sloboda; dokazan put prema novcu kojeg nikada nećete trebati'.

- Činjenica je da jako puno ljudi nije dosegnulo vrhunac niti na poslu kojeg trenutno rade – zaključio je.

Povlastice na dohvat ruke
Prvenstveno, smatra Sabatier, treba početi od korištenja svih povlastica koje vam trenutni poslodavac nudi, poput dodatnih zdravstvenih usluga (mogućnost sistematskih pregleda), dodatnih polica mirovinskog osiguranja ili mogućnosti dodatnog usavršavanja. Tako možete odmah početi štedjeti na vlastitim troškovima. Možda još uvijek niste svjesni koje vam sve povlastice stoje na raspolaganju na vašem radnom mjestu? U tom slučaju, savjetuje Sabatier, prvom prilikom ugovorite sastanak s predstavnikom kadrovske službe i provjerite što vam je na raspolaganju, a da niste znali.

Povišica
Drugi i ključan korak je da inzistirate na tome da budite pošteno plaćeni za posao koji radite. Samo 19 posto ispitanika smatra da zarađuje onoliko koliko bi trebali prema opsegu posla, odgovornostima ili iskustvu.

- Uistinu velik broj ispitanika smatra da zaslužuje povišicu, ali je nikada nisu zatražili od svojih poslodavaca – tvrdi Sabatier, dodajući da zaposlenici najčešće strahuju od otkaza pri zahtijevanju boljih radnih uvjeta ili veće kompenzacije.

- Zaposlenici često nisu svjesni činjenice da oni imaju veću moć nad svojim poslodavcima, nego što je oni imaju nad svojim zaposlenicima. Naime, poslodavcima je najskuplje mijenjati kvalitetne radnike, pa je puno izglednije da će vam izaći u susret s nekim razumnim zahtjevom nego ponovno ulagati u nekog novog – istaknuo je, dodavši da ste sami dužni napraviti analizu industrije kako biste procijenili koji je vaš realni maksimum.

 

I:Jutarnjilist/Direkt INFO

 

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK