Atlas Rabac - putnička agencija

Warren Buffett upozorio: 'Megakatastrofa' je neizbježna

DIREKT INFORMATOR/POSAO/2019

 

 

Bez obzira hoće li katastrofa biti prirodna ili izazvana ljudskim faktorom naši gubici će biti ogromni, naveo je.
Tijekom vikenda Warren Buffett je objavio svoje godišnje pismo u kojem je upozorio na mogućnost nečeg “Velikog” - velikog uragana, potresa ili cyber napada nakon kojih će uragani Katrina i Michael izgledati kao patuljci, prenio je Business Insider.

Iako je rekao da bi se takva katastrofa mogla dogoditi sutra ili tijekom nekoliko desetljeća, upozorio je da je ona neizbježna i da će gubici biti “vrlo veliki”.

"Kada dođe do takve megakastrofe, pretrpjet ćemo naš dio gubitaka i oni će biti veliki - vrlo veliki", napisao je Buffett.

Iako bi se takva katastrofa mogla dogoditi sutra ili nakon nekoliko desetljeća, jedno je sigurno, rekao je: katastrofa je neizbježna. Ipak, Buffett je napisao da ima plan za takav ishod.

“Za razliku od mnogih drugih osiguravatelja, mi ćemo već idući dan gledati kako nadograditi naš posao”, poručio je u pismu.

Koliko još do katastrofe? Znanstvenici gledaju na sat

Buffett je naveo da katastrofa može biti prirodna ili može biti nešto iznenađujuće, poput cyber napada, no stručnjaci već desetljećima upozoravaju na prvi scenarij.

Posljednjih godina zabrinutost od velike katastrofe dolazi od geologa, seizmologa i drugih znanstvenika, najviše zbog dvije stvari. Prvo, pojavljuju se brojni dokazi o mijenjanju klime zbog ljudskog utjecaja, a koji se mogu iščitati iz učestalih požara, suša, uragana i tsunamija. Drugo, naša sposobnost da predvidimo i modeliramo rizik od nadolazećih prirodnih katastrofa se stalno poboljšava.

Znanstvena autorica Kathryn Shultz potaknula je pozornost javnosti 2015. godine s esejem u New Yorkeru pod nazivom "Stvarno veliki", u kojem opisuje kako bi potres mogao uništiti veliki dio obalnog sjeverozapada Sjeverne Amerike.

"Ruka geološkog sata je negdje u pokretu polaganog čišćenja. Širom regije, seizmolozi gledaju na svoje satove, pitajući se koliko dugo imamo i što ćemo učiniti, prije nego što geološko vrijeme dostigne naše", napisala je.

Iako neke prirodne katastrofe nisu naša krivnja, one se općenito dodatno pogoršavaju problemima kao što su brzopleto građenje, loše planiranje, neuspjeh ulaganja u zdravstvenu infrastrukturu i zaštitu okoliša, te pretjerano oslanjanje na prljavo fosilno gorivo, ustvrdili su stručnjaci.

A ishodi - koji uključuju rušilačke uragane, zemljotrese koji tresu tlo, poplave i porast razine mora - na kraju će utjecati na svakoga.

"Zaključak je da će biti loše svugdje. Radi se o tome tko će se organizirati u vezi toga", izjavio je prije dvije godine Bruce Riordan, direktor Instituta za klimatsku pripremu pri Sveučilištu Berkeley u Kaliforniji.

 I:Poslovni/Direkt INFO

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK