On Sir Richard Francis Burton`s Trail

Wine in the circle najbolja je uvertira u novi istarski vinski festival

DIREKT INFORMATOR/GASTRONOMIJA/2019

 

 

 

 

Porazgovarali smo sa Loreenom Medom, organizatoricom  Wine in the Circlea.. To je mini festival ića i pića urbanog štiha koji se s mjesečnim ritmom održava u pulskom Circolu s ciljem promocije  Summer Wine Heritage Festivala koji će se početkom ljeta održati na pulskom Kaštelu. Ove subote 23. veljače večer je rezervirana za mjehuriće.

Svjedoci smo inflaciji domaćih vinskih festivala. Tome unatoč, donosiš Istri još jedan. Po čemu će biti drugačiji?
Istina, u Hrvatskoj ima sve više vinskih festivala, ali mislim da bi ih trebalo biti i više. Govorimo o 5-6 relevantnih festivala što nije puno na 4 milijuna stanovnika. Istra je dosad imala samo Vinistru, koja je jedan vrlo profesionalan festival, ali je prvenstveno orijentiran na B2B publiku i još uvijek njeguje old-school pristup u stilu Vinitalyja. Što ne znači da drugi festivali s drukčijom orijenatcijom ne mogu biti profesionalni.

Tko ti je ciljna publika?
Krajnji korisnik, kojem želim pružiti nešto drugačije, no na festival želim dovesti i strane turiste. Na festivalima obično viđamo naše ljude, što svakako nije loše jer ti ljudi šire vinsku kulturu. Festival će se održati krajem lipnja ili početkom srpnja kada je sezona u Puli već u punom jeku. Sa promocijom idemo preko vanjskih novinara i influencera, ali surađujemo i s pulskom turističkom zajednicom i lokalnim hotelskim kućama. Cilj mi je razviti vinsku scenu južno od Limskog kanala. Od Poreča prema sjeveru se s vinom jako puno napravilo i ne vidim razloga zašto ne bi bilo tako i u najvećem urbanom središtu Istre.

Otkuda heritage u imenu festivala?
Ono što želim napraviti sa Summer Wine Heritage Festivalom je u jednom predivnom ambijentu, na pulskome Kaštelu, spojiti našu vinsku baštinu s našom povijesnom baštinom. Povijesni pomorski muzej Istre je upravo to, tvrđave su dio identiteta Pule, a heritage je tu i zato što festival želi promovirati hrvatske autohtone sorte.

Koliko vinara misliš da će sudjelovati i hoće li biti i stranaca?

Iskreno, na Kaštelu nema mjesta za više od 40 vinara. Pozivi će stoga prvenstveno ići onima koji njeguju autohtone sorte i nakon toga, tko se prvi javi, dobit će mjesto. Posebno pozivam eko i biodinamičke vinare sa autohtonim sortama da dođu na Kaštel. Ove godine neće biti stranaca, idemo korak po korak, ali će kao gosti biti par Slovenaca.

Osim vina, koje dodatne sadržaje možemo očekivati na pulskom Kaštelu ovog ljeta?
Prvi dan festivala, u petak, pripremamo večeru na krovu Kaštela s pogledom na Arenu i more a to događanje bit će dobrotvornog karaktera. Drugu večer smo namjeravali održati koncert. Osim toga, postojat će više punktova za odmaranje i ležanje koji će biti razbacani na atraktivnim dijelovima tvrđave. Kroz cijeli dan nudit ćemo razna događanja, vođene vinske degustacije vezane uz authotone sorte – u pregovorima smo sa prof. dr. sc. Edi Maletićem, koji na Krku vodi rasadnik hrvatskih autohtonih sorti, da održi jednu radionicu. Festival će ostati otvoren i navečer jer Kaštel tada postaje magičan.

 

Za kraj, navedi nas da dođemo ove subote 23. veljače u pulski Circolo drugi Wine in the Circle?
Osim pjenušaca vinarija Capo, Feravino, Palčić, Veralda i Zigante očekujte sjajne meze koje će za vas skuhati Goran Zgrablić i Nikola Pezić iz Taste of Croatia kolektiva. Kažu, pripremaju nam osebujnu interpretaciju jednog od najprofinjenijih hrvatskih jela – skradinskog rižota – a da ni uši ne ostanu zanemarene, Nikola (DJ Pez) pripremit će podjednako slasnu selekciju funka, disca i housea. Ulaz je 70 kn plus 30 kn kao kaucija za čašu.

 

I:tasteofcroatia/Direkt INFO

DIREKT INFORMATOR

Snimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas!

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu!

Izrađujemo WEB stranice! Reklamiramo Vas!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK