Atlas Rabac - putnička agencija

Kuće od 25 tisuća kuna: Izvrsna ideja za umirovljeničke komune

DIREKT INFORMATOR/ZANIMLJIVOSTI/2019
 
 
 
 
 
 
 
 
Hrana, pitka voda i smještaj su u modernom društvu postali luksuz koji nije svima dostupan. Bez osnovnih stvari potrebnih za preživljavanje živi preko milijardu ljudi na planeti Zemlji, a to bi se uskoro moglo promijeniti. Prije nekoliko mjeseci, američki startup ICON predstavio je model kuće od 75 kvadratnih metara koja će koštati samo 25 tisuća kuna.
 
Startup ICON tvrdi kako će njihovu kuću 3D printer napraviti u vremenskom roku od 12-24 sata, što je samo frakcija vremena potrebna za izgradnju “standardne” kuće. A sada, što su 3D printeri? Jednako kao što na papir možemo isprintati bilo koji dokument, 3D printanje je nova tehnologija koja može isprintati stvarne, funkcionalne predmete. U slučaju da vam nedostane čekić, odvijač ili neki drugi alat, 3D printerom za nekoliko minuta možete dobiti repliku alata kojeg printate, a koja će raditi kao da je “prava”.
 
 

Kuća od 75 kvadrata za 25 tisuća kuna
Icon 3d kuća
[FOTO] Kuće od 25 tisuća kuna skupile 9 milijuna dolara investicija, pogledajte kako izgledaju iznutra

Vratimo se na kuću. Cilj je ljudima koji trenutačno nemaju nikakvo sklonište pružiti brzo i praktično rješenje i dati im mjesto gdje mogu živjeti na siguran i kvalitetan način. Kuća će imati oko 75 kvadratnih metara, bit će napravljena od cementa, a kako bi testirali njenu izdržljivost – osnivač i direktor startupa Jason Ballard će od jedne ove kućice napraviti svoj ured. Trenutačni troškovi izgradnje jedne kuće su oko 10 tisuća dolara (63.000 kuna), a ako sve prođe po planu cijena jedne kuće bi trebala pasti na 4.000 dolara (25 tisuća kuna).

“Puno je jeftinija od prosječne američke kuće. Naš uređaj može printati kuće koje su do 75 kvadratnih metara, što je značajno veći prostor nego konkurentske kuće, kojima je kapacitet oko 40 kvadratnih metara. Evo, za primjer, prosječna veličina stana u New Yorku je 80 kvadratnih metara”, kaže osnivač Jason Ballard.

Trenutačni model kuće sastoji se od spavaće sobe, dnevne sobe, kupaone i zakrivljenog trijema koji ju okružuje. Puno je još posla pred njima, osnivači su svjesni da će ovaj projekt uspjeti samo ako njihova kuća bude bila najbolja među konkurencijom.

Praktična uporaba bi mogla poslužiti i umirovljenicima?

LINK:

https://www.youtube.com/watch?v=wCzS2FZoB-I

[VIDEO] Umjesto u staračkom domu oni žive u sretnoj komuni sa svojim vršnjacima

Kako bi je testirali, udružili su se neprofitnom organizacijom New Story (Nova Priča), a prvi veliki test će im biti u El Salvadoru. Tamo će preseliti svoj 3D printer kojeg nazivaju ‘Vulcan‘, gdje će izgraditi oko stotinu ovakvih kućica za potrebe tamošnje populacije.

Ukoliko njihov projekt uspije, posljedice će biti ogromne. Umirovljenici bi mogli, umjesto u domovima za starije, živjeti u ovakvim kućicama u komunama s odgovarajućom zdravstvenom brigom. Oni koji već posjeduju nekretninu, ali cijene održavanja su im prevelike, mogli bi prodati nekretninu i useliti se u ovu jeftiniju varijantu. Ostatak novaca bi im mogao poslužiti kao ušteđevina s kojom će “podebljati” iznos mirovine i živjeti sretnije nego što žive danas.

Kako izgleda proces izgradnje možete pogledati u ovom videu.

 I:Mirovina .hr/Direkt info

DIREKT INFORMATORSnimamo televizijiske emisije! 

Ne gubite vrijeme tražeći klijente, neka klijenti sami pronađu Vas

Direkt Informator marketing vam može pomoći kako biste bili viđeni na internetu

Izrađujemo WEB stranice!

         

KONTAKT INFO

Adresa : Japodska bb, ,52100Pula

Telefon : 091 3335733

Mobitel :

E-mail : direkt.informator@gmail.com

PRATITE NAS NA FACEBOOK